vlag   vlag   vlag   vlag   vlag

Mont Ventoux-oost

CyclingUp: Mont Ventoux-oost

Regio: Franse Alpen
Zwaarte: 753 kip
Hoogtemeters: 1216
Steilste kilometer: 10.5%

Steilste 250 m: 12%
Voet: 695 m    Top: 1911 m
Gemiddelde helling: 5.0%
Lengte: 24.3 km

Vanuit: Sault
Staat van de weg (2020): goed
Andere racefietsers: >25 per uur
Motorvoertuigen: 30-60 per uur
Landschappen en weg: circle landscape (3/5)
Restaurant of café bij top: ja

FOTO'S    
S W ZIJDE     Download gpx

  vlag   vlag   vlag   vlag   vlag
Mont Ventoux-oost

Profiel Mont Ventoux-oost

De klim naar de top van de Mont Ventoux vanuit Sault is de gemakkelijkste van de drie klimmen tegen de beroemde berg op. Deze rit telt slechts 1216 hoogtemeters, tegenover 1602 en 1581 meter voor de ritten vanuit Bédoin en Malaucène, respectievelijk. Ook is de gemiddelde helling met 5,0% veel kleiner dan voor de beklimmingen vanuit Bédoin en Malaucène (beide 7,5%). Mooi is de klim echter wel, mede dankzij de eerste twee kilometer waarin de weg tussen lavendelvelden in een open landschap omhoogslingert. Daarna duikt de weg het bos in zodat uitzichten schaars worden maar het bos is best mooi en de weg niet breed noch druk. Steil zijn de eerste elf kilometer niet (meestal 5-6%). De daaropvolgende zeven kilometer, die eindigen bij Chalet Reynard, zijn nog gemakkelijker (1-4%). Ten slotte volgen nog zes kilometer, die deze klim deelt met de klim vanuit Bédoin, door het beroemde maanlandschap naar de top. Hier is de weg steiler, eerst rond de 7% maar daarna steeds steiler en eindigend met een kilometer van de 10,5%, de steilste van de rit. Ik vond het lastig genoeg met wind tegen en in de relatief ijle lucht.


Profiel Mont Ventoux-oost Mont Ventoux-oost

Camping Les Erables. Tip! Ideaal uitgangspunt voor Col du Grand Colombier en Col de la Biche. Veel gastvrijheid en zwembad nabij.

Tour for Life
Rijdt deze zomer de unieke en klassieke 8-daagse wielrentocht van Noord-Italië naar Zuid-Nederland voor Artsen zonder Grenzen!