vlag   vlag   vlag   vlag   vlag

Mont Ventoux-west

CyclingUp: Mont Ventoux-west

Regio: Franse Alpen
Zwaarte: 1358 kip
Hoogtemeters: 1581
Steilste kilometer: 11.6%

Steilste 250 m: 13%
Voet: 330 m    Top: 1911 m
Gemiddelde helling: 7.5%
Lengte: 21.0 km

Vanuit: Malaucène
Staat van de weg (2020): zeer goed
Andere racefietsers: >25 per uur
Motorvoertuigen: 60-180 per uur
Landschappen en weg: circle landscape (2/5)
Restaurant of café bij top: ja

FOTO'S    
S E ZIJDE     Download gpx

  vlag   vlag   vlag   vlag   vlag
Mont Ventoux-west

Profiel Mont Ventoux-west

Deze klim naar de top van de Mont Ventoux begint in Malaucène en is net iets zwaarder dan de fameuze klim vanuit Bédoin (1358 tegen 1333 kliminspanningspunten). Weliswaar heeft de klim vanuit Malaucène 21 hoogtemeters minder dan de klim vanuit Bédoin maar vanuit Malaucène komend worden de hoogtemeters gemiddeld via een steilere helling vergaard. Wel mist de rit vanuit Malaucène de charme van de rit uit Bédoin met zijn smalle steile weg door het dichte bos en zijn lange stuk maanlandschap in het laatste deel voor de top. Als je in Malaucène begint, zijn de eerste 15 kilometer vrij saai. De weg is breed, haarspeldbochten zijn schaars en het uitzicht is weinig opwindend. De weg blijft dichtbij de kam van de Ventoux. Het steilste gedeelte begint na een kleine tien kilometer en is vier kilometer lang (gemiddeld 10,0%). Aan het slot van dit stuk ligt ook de steilste kilometer van de beklimming (11,6%). Spannender wordt het na 15 kilometer fietsen na het passeren van een wintersportoord (Station du Mont Serein) omdat de weg smaller wordt. Er resteren nog zes kilometer tot de top. Daarvan zijn de laatste anderhalve kilometer de leukste. Hier slingert de weg over de kale rotshellingen rond de top van de berg, die gekroond wordt door wat een vuurtoren lijkt maar een zendmast is.


Profiel Mont Ventoux-west Mont Ventoux-west

Camping Les Erables. Tip! Ideaal uitgangspunt voor Col du Grand Colombier en Col de la Biche. Veel gastvrijheid en zwembad nabij.

Tour for Life
Rijdt deze zomer de unieke en klassieke 8-daagse wielrentocht van Noord-Italië naar Zuid-Nederland voor Artsen zonder Grenzen!