vlag   vlag   vlag   vlag   vlag

Mont Ventoux-zuid

CyclingUp: Mont Ventoux-zuid

Regio: Franse Alpen
Zwaarte: 1333 kip
Hoogtemeters: 1602
Steilste kilometer: 11.0%

Steilste 250 m: 12%
Voet: 309 m    Top: 1911 m
Gemiddelde helling: 7.5%
Lengte: 21.5 km

Vanuit: Bédoin
Staat van de weg (2013): goed
Andere racefietsers: >25 per uur
Motorvoertuigen: >180 per uur
Landschappen en weg: circle landscape (4/5)
Restaurant of café bij top: nee

FOTO'S    
W E ZIJDE     Download gpx

  vlag   vlag   vlag   vlag   vlag
Mont Ventoux-zuid

Profiel Mont Ventoux-zuid

De klim van Bédoin naar de top van de Mont Ventoux is een klassieker voor wielrenners. Tussen 1951 en 2013 lag de finish van 15 Tour de France etappes op de Ventoux. Hier bezweek tijdens de Tour van 1967 de Brit Tom Simpson onder de invloed van warmte en amfetamine, waarna hij stierf tijdens het vervoer naar het ziekenhuis. De Mont Ventoux valt ook op in het landschap door zijn ligging zo ver in het westen en in de buurt van de Rhônevallei. De sfeer is een mengsel van de Alpen en de Middellandse Zee. Na de eerste 6 kilometer naar Saint-Estève (gemiddelde helling van 4,4%), begint het zwaarste deel van de toer tot net voor Le Chalet Reynard. Acht kilometer lang slingert de weg zich met een helling van meestal 9-10% door het bos. Het beroemde, kale, maanachtige landschap met vaak veel wind ligt tussen Le Chalet Reynard en de top. Hier is het wat minder steil (meestal 6-7%) maar tegen het einde neemt de helling weer toe tot 11% voor een 500-meter-interval en zelfs 12% voor een strook van 250 meter.


Profiel Mont Ventoux-zuid Mont Ventoux-zuid

Camping Les Erables. Tip! Ideaal uitgangspunt voor Col du Grand Colombier en Col de la Biche. Veel gastvrijheid en zwembad nabij.

Tour for Life
Rijdt deze zomer de unieke en klassieke 8-daagse wielrentocht van Noord-Italië naar Zuid-Nederland voor Artsen zonder Grenzen!