vlag   vlag   vlag   vlag   vlag

Col du Tra-noordoost

CyclingUp: Col du Tra-noordoost

Regio: Franse Alpen
Zwaarte: 486 kip
Hoogtemeters: 694
Steilste kilometer: 8.6%

Steilste 250 m: 10%
Voet: 661 m    Top: 1310 m
Gemiddelde helling: 5.5%
Lengte: 11.8 km

Vanuit: Aime
Staat van de weg (2022): goed
Andere racefietsers: 1-5 per uur
Motorvoertuigen: 30-60 per uur
Landschappen en weg: circle landscape (2/5)
Restaurant of café bij top: nee

FOTO'S    
W ZIJDE     Download gpx

  vlag   vlag   vlag   vlag   vlag
Col du Tra-noordoost

Profiel Col du Tra-noordoost

De meest directe verbinding tussen Aime en Moûtiers is de N90 door het dal van de Isère maar voor fietsers is deze weg gevaarlijk. Er is weliswaar vaak een fietsstrook maar deze is meestal smal en het drukke verkeer rijdt hard. Overigens is de Tunnel de Siaix in dit deel van de N90 geen onoverkomelijke hindernis omdat er een van de weg gescheiden "galérie de securité" is gebouwd, waarvan fietsers gebruik kunnen maken. Voor wie niet vies is van wat klimwerk zijn er twee alternatieven, één langs de orografisch rechterzijde van de Isère (de D85 en de D85b over de Côte de Montgirod-Hautecour) en één langs de orografisch linkerzijde van de Isère (de D88 over de hier beschreven Col du Tra). Het zijn rustige tot zeer rustige wegen, tussen niet echt breed en zeer smal en met in het algemeen veel bochten en haarspeldbochten. Kortom heerlijk voor racefietsers. Het aantal hoogtemeters van de vier beklimmingen variëert tussen de 617 en de 775.

Vanuit Aime begint de klim naar de Col du Tra bij de brug over de Isère. Na een kilometer over de D220 te hebben gefietst (4-7%), slaat men bij Bonnegarde rechtsaf. In de volgende zes kilometer slingert de weg zich met een zestal haarspeldbochten door het bos tegen de berg op. De helling van de 500 meter segmenten variëert tussen de 6 en de 9%. Na Longefoy wordt de rit gemakkelijker. Het klimmen wordt zelfs onderbroken door een afdaling van 25 hoogtemeters. Van de vier beklimmingen tussen Aime en Moûtiers is deze de drukste qua verkeer.


Profiel Col du Tra-noordoost Col du Tra-noordoost

Camping Les Erables. Tip! Ideaal uitgangspunt voor Col du Grand Colombier en Col de la Biche. Veel gastvrijheid en zwembad nabij.

Tour for Life
Rijdt deze zomer de unieke en klassieke 8-daagse wielrentocht van Noord-Italië naar Zuid-Nederland voor Artsen zonder Grenzen!