vlag   vlag   vlag   vlag   vlag

Col du Tra-west

CyclingUp: Col du Tra-west

Regio: Franse Alpen
Zwaarte: 643 kip
Hoogtemeters: 775
Steilste kilometer: 9.5%

Steilste 250 m: 11%
Voet: 567 m    Top: 1310 m
Gemiddelde helling: 7.5%
Lengte: 10.0 km

Vanuit: les Plaines
Staat van de weg (2022): goed
Andere racefietsers: 1-5 per uur
Motorvoertuigen: 10-30 per uur
Landschappen en weg: circle landscape (3/5)
Restaurant of café bij top: nee

FOTO'S    
NE ZIJDE     Download gpx

  vlag   vlag   vlag   vlag   vlag
Col du Tra-west

Profiel Col du Tra-west

De meest directe verbinding tussen Aime en Moûtiers is de N90 door het dal van de Isère maar voor fietsers is deze weg gevaarlijk. Er is weliswaar vaak een fietsstrook maar deze is meestal smal en het drukke verkeer rijdt hard. Overigens is de Tunnel de Siaix in dit deel van de N90 geen onoverkomelijke hindernis omdat er een van de weg gescheiden "galérie de securité" gebouwd is, waarvan fietsers gebruik kunnen maken. Voor wie niet vies is van wat klimwerk zijn er twee alternatieven, één langs de orografisch rechterzijde van de Isère (de D85 en de D85b over de Côte de Montgirod-Hautecour) en één langs de orografisch linkerzijde van de Isère (de D88 over de hier beschreven Col du Tra). Het zijn rustige tot zeer rustige wegen, niet breed en soms zeer smal zeer smal en met in het algemeen veel bochten en haarspeldbochten. Kortom heerlijk voor racefietsers. Het aantal hoogtemeters van de vier beklimmingen variëert tussen de 617 en de 775.

Vanuit Moûtiers komend begint de klim naar de Col du Tra aan de N90 bij de afslag naar Notre-Dame-du-Pré. Na een korte afdaling naar de Isère (35 hoogtemeters) kronkelt de weg 8,5 kilometer lang door het bos tegen een steile helling omhoog. De weg is prettig steil (8-9%) met nauwelijks variatie in helling. De laatste kilometer door en voorbij Notre-Dame-du-Pré is gemakkelijker (6-7%). Van de vier beklimmingen tussen Aime en Moûtiers is deze de zwaarste (643 kliminspanningspunten).


Profiel Col du Tra-west Col du Tra-west

Camping Les Erables. Tip! Ideaal uitgangspunt voor Col du Grand Colombier en Col de la Biche. Veel gastvrijheid en zwembad nabij.

Tour for Life
Rijdt deze zomer de unieke en klassieke 8-daagse wielrentocht van Noord-Italië naar Zuid-Nederland voor Artsen zonder Grenzen!