vlag   vlag   vlag   vlag   vlag

Col du Grand Colombier-noordwest

CyclingUp: Col du Grand Colombier-noordwest

Regio: Franse Alpen
Zwaarte: 1018 kip
Hoogtemeters: 1281
Steilste kilometer: 11.5%

Steilste 250 m: 13%
Voet: 247 m    Top: 1498 m
Gemiddelde helling: 5.9%
Lengte: 21.2 km

Vanuit: Artemare
Staat van de weg (2020): redelijk
Andere racefietsers: 10-25 per uur
Motorvoertuigen: 10-30 per uur
Landschappen en weg: circle landscape (4/5)
Restaurant of café bij top: ja

FOTO'S    
NE W ZIJDE     Download gpx

  vlag   vlag   vlag   vlag   vlag
Col du Grand Colombier-noordwest

Profiel Col du Grand Colombier-noordwest

Deze klim vanuit Artemare naar de Col du Grand Colombier is een gemakkelijkere variant van de zwaarste klim naar dezelfde pas. Het eerste en laatste stuk van beide beklimmingen vallen samen maar de hier beschreven klim omzeilt het lastigste deel van de zwaardere klim, dat onder andere een kilometer van 15,5% bevat, door in Virieu-le-Petit niet rechtsaf te slaan maar rechtdoor te rijden. In zijn geheel in deze klim goed te doen, mede omdat steilere passages steeds afgewisseld worden met lichtere passages. De steilste kilometer van de rit (11,5%) komt men tegen na ongeveer 16 kilometer fietsen, net voordat de beide routes weer samenvloeien bij la Selle Fromentel. Na la Sel Fromentel kan men lekker herstellen tijdens een gemakkelijke kilometer (3-4%) maar dan is het op de laatste 2,5 kilometer tot de pas nog weer even flink aanpoten (gemiddeld 10,1%). Behalve sportieve uitdaging biedt deze beklimming ook weinig verkeer en een fraai landschap. Er zijn weidse uitzichten tijdens de eerste 10 kilometer en bij helder weer vanaf de pas een fantastisch panorama over een groot deel van de Franse Alpen (onder andere de Mont Blanc, de Vanoise en de Écrins, alle drie op een afstand van ongeveer 100 kilometer).


Profiel Col du Grand Colombier-noordwest Col du Grand Colombier-noordwest

Camping Les Erables. Tip! Ideaal uitgangspunt voor Col du Grand Colombier en Col de la Biche. Veel gastvrijheid en zwembad nabij.

Tour for Life
Rijdt deze zomer de unieke en klassieke 8-daagse wielrentocht van Noord-Italië naar Zuid-Nederland voor Artsen zonder Grenzen!