vlag   vlag   vlag   vlag   vlag
   

Col du Grand Colombier-west

CyclingUp: Col du Grand Colombier-west

Regio: Franse Alpen
Zwaarte: 1196 kip
Hoogtemeters: 1251
Steilste kilometer: 15.5%

Steilste 250 m: 18%
Voet: 247 m    Top: 1498 m
Gemiddelde helling: 8.0%
Lengte: 15.7 km

Vanuit: Artemare
Staat van de weg (2020): redelijk
Andere racefietsers: 10-25 per uur
Motorvoertuigen: <10 per uur
Landschappen en weg: circle landscape (3/5)
Restaurant of café bij top: ja

FOTO'S    
NE NW ZIJDE     Download gpx

  vlag   vlag   vlag   vlag   vlag
Col du Grand Colombier-west

Profiel Col du Grand Colombier-west

Op deze website valt de Col du Grand Colombier onder de Franse Alpen maar dat is eigenlijk niet juist. De Grand Colombier ligt namelijk in de Jura, die overigens 10 kilometer verderop in de Alpen overgaat. Qua zwaarte kunnen de klimmen naar de Col du Grand Colombier en de eveneens op de Grand Colombier gelegen Col de la Biche zich uitstekend meten met vele uitdagende beklimmingen, die wel echt in de Alpen liggen. Van alle beklimmingen op de Grand Colombier is de hier beschreven klim de zwaarste. Dat komt vooral door de 4,5 kilometer tussen Virieu-le-Petit en la Sel Fromentel, die men overigens kan ontwijken via een minder steil alternatief. In die 4,5 kilometer slingert de weg zich steil door de bossen omhoog, eerst anderhalve kilometer van 9-10% en dan anderhalve kilometer van 12-13%. Daarna, net voor een scherpe bocht naar links breekt de hel pas echt los. De volgende kilometer helt 15,5% met daarin een strook van 250 meter van 18%. Ik zag hier fietsers afstappen en vallen. Na la Sel Fromentel volgt een gemakkelijk stuk (3-4%) dat een kilometer verderop overgaat in een pittig slotakkoord (nog 2,5 kilometer van 10-11%). Voordat men Virieu-le-Petit bereikt, heeft men vanaf de start in Artemare al ruim 7 kilometer afgelegd door een veelal open landschap over een rustige weg met een helling tussen de 2 en de 8%.


Profiel Col du Grand Colombier-west Col du Grand Colombier-west

Camping Les Erables. Tip! Ideaal uitgangspunt voor Col du Grand Colombier en Col de la Biche. Veel gastvrijheid en zwembad nabij.

Tour for Life
Rijdt deze zomer de unieke en klassieke 8-daagse wielrentocht van Noord-Italië naar Zuid-Nederland voor Artsen zonder Grenzen!