vlag   vlag   vlag   vlag   vlag

Col du Grand Colombier-noordoost

CyclingUp: Col du Grand Colombier-noordoost

Regio: Franse Alpen
Zwaarte: 1122 kip
Hoogtemeters: 1222
Steilste kilometer: 11.3%

Steilste 250 m: 14%
Voet: 287 m    Top: 1498 m
Gemiddelde helling: 7.9%
Lengte: 15.3 km

Vanuit: Anglefort
Staat van de weg (2020): goed
Andere racefietsers: 1-5 per uur
Motorvoertuigen: 10-30 per uur
Landschappen en weg: circle landscape (3/5)
Restaurant of café bij top: ja

FOTO'S    
NW W ZIJDE     Download gpx

  vlag   vlag   vlag   vlag   vlag
Col du Grand Colombier-noordoost

Profiel Col du Grand Colombier-noordoost

De klim vanuit Anglefort naar de Col du Grand Colombier is zwaar. Dat komt ook door een behoorlijk aantal hoogtemeters (1222) maar vooral door de steilte. Het lastigste deel begint na een aanloopje van een kilometer en is 8,5 kilometer lang. In dit stuk, waarin men continu door het bos rijdt, heeft de rustige weg een gemiddelde helling van 9,8%. Er is weinig variatie rond dit percentage. Het steilste stuk komt op zijn laatst (een kilometer van 11,3%). Daarna volgen nog zes kilometer tot de pas, die heel wat gemakkelijker zijn met een gemiddelde helling van 5,4%. Er zijn in dit stuk twee korte afdalingen, samen goed voor een verlies van 11 hoogtemeters. De laatste kilometer is wat steiler (8-10%). Op de heldere dag toen ik hier omhoog fietste werd de moeite ruimschoots beloond door het schitterende panorama vanaf de top over een groot deel van de Franse Alpen (onder andere de Mont Blanc, de Vanoise en de Écrins, alle drie op een afstand van ongeveer 100 kilometer).


Profiel Col du Grand Colombier-noordoost Col du Grand Colombier-noordoost

Camping Les Erables. Tip! Ideaal uitgangspunt voor Col du Grand Colombier en Col de la Biche. Veel gastvrijheid en zwembad nabij.

Tour for Life
Rijdt deze zomer de unieke en klassieke 8-daagse wielrentocht van Noord-Italië naar Zuid-Nederland voor Artsen zonder Grenzen!