vlag   vlag   vlag   vlag   vlag

Col de la Loze-oost

CyclingUp: Col de la Loze-oost

Regio: Franse Alpen
Zwaarte: 1151 kip
Hoogtemeters: 1507
Steilste kilometer: 10.8%

Steilste 250 m: 15%
Voet: 848 m    Top: 2307 m
Gemiddelde helling: 6.6%
Lengte: 22.1 km

Vanuit: la Perriere
Staat van de weg (2022): goed
Andere racefietsers: 1-5 per uur
Motorvoertuigen: <10 per uur
Landschappen en weg: circle landscape (3/5)
Restaurant of café bij top: ja

FOTO'S    
W ZIJDE     Download gpx

  vlag   vlag   vlag   vlag   vlag
Col de la Loze-oost

Profiel Col de la Loze-oost

Deze klim vanuit de Vallée de Bozel naar de Col de la Loze loopt via Courchevel. De eerste 17 kilometers vallen samen met de route naar Courchevel-altiport. In dit stuk worden 1122 hoogtemeters overbrugd zodat de gemiddelde helling 6,6% bedraagt. Erg fraai is dit eerste stuk niet dankzij de grote hoeveelheden bebouwing en de drukke, brede weg. Voorbij de bebouwing verandert dit. Waar de weg naar het vliegveld linksaf afbuigt en een tunneltje induikt, gaan we rechtdoor verder over een ongeveer 4 meter breed fietspad dat naar de pas leidt terwijl de weg hier eindigt voor gemotoriseerd verkeer. Het fietspad werd geopend in 2019. Tot de col resteren op ruim 5 kilometer nog 336 hoogtemeters, die gemiddeld net zoveel hellen (6,6%) als de eerste 17 kilometer van de rit. Dat is gemakkelijk, zou je denken, maar niets is minder waar. De helling variëert gigantisch, van dalen (33 hoogtemeters) tot heel steil (15% voor de steilste 250 meter). Het lijkt wel een speeltuin voor fietsers en het roept de vraag op of de bouwers dit expres hebben gedaan om iets unieks neer te zetten. Imposant is het bergmassief (o.a. Sommet de la Saulire, 2740 meter) op wiens flanken het fietspad aangelegd is. Op de col ontvouwt zich een weids uitzicht. Ik zag onder andere de Mont Blanc en de Écrins. Het fietspad loopt aan de andere kant van de berg door naar Meribel.


Profiel Col de la Loze-oost Col de la Loze-oost

Camping Les Erables. Tip! Ideaal uitgangspunt voor Col du Grand Colombier en Col de la Biche. Veel gastvrijheid en zwembad nabij.

Tour for Life
Rijdt deze zomer de unieke en klassieke 8-daagse wielrentocht van Noord-Italië naar Zuid-Nederland voor Artsen zonder Grenzen!