vlag   vlag   vlag   vlag   vlag

Mirador del Fito-noord

CyclingUp: Mirador del Fito-noord

Regio: Spanje
Zwaarte: 520 kip
Hoogtemeters: 578
Steilste kilometer: 10.9%

Steilste 250 m: 12%
Voet: 24 m    Top: 585 m
Gemiddelde helling: 7.5%
Lengte: 7.5 km

Vanuit: Colunga
Staat van de weg (2014): goed
Andere racefietsers: 1-5 per uur
Motorvoertuigen: 60-180 per uur
Landschappen en weg: circle landscape (2/5)
Restaurant of café bij top: nee

FOTO'S    VIDEO     Download gpx

  vlag   vlag   vlag   vlag   vlag
Mirador del Fito-noord

Profiel Mirador del Fito-noord

De noordzijde van de Mirador del Fito is een relatief korte (7,5 km) klim vanaf de Spaanse noordkust tot een col op de eerste heuvelrug. We beginnen bij de splitsing van de AS-260 en de lokale weg naar La Isla. Tijdens de eerste 3-4 kilometer is de helling zeer variabel. De steilere passages zijn vaak korter dan 500 meter en dus niet goed zichtbaar in het profiel. Na die eerste 3-4 kilometer verandert het karakter van de klim. Het wordt steil tot aan de col met weinig variatie (8-11%). Hoewel men meestal in de bossen fietst, zijn er heel wat plaatsen met uitzicht op de oceaan en het kustgebied. De beste uitzichten op de oceaan worden bewaard totdat we een gedeelte bereiken dat eindigt met een bocht naar links, net voor de col. De ware Mirador (Spaans voor uitkijkpunt) ligt op korte loopafstand van de pas en verschaft naast het uitzicht op de oceaan ook een breed panorama op de bergen in het zuiden, waarvan de Picos de Europa de hoogste en bekendste zijn. We vonden de weg nogal druk door toeristen op weg naar het uitzichtpunt.


Profiel Mirador del Fito-noord Mirador del Fito-noord

intoAsturias
Voor tochten in de prachtige en afwisselende natuur van Asturië.

Grazalema Cycling Adventures biedt fietstochten met gids en verhuurt racefietsen, MTB's en e-bikes in het prachtige Andalusië.

Camping Alpujarras in Laroles, langs de weg naar de Puerto de la Ragua, biedt prachtige uitzichten, groen gras, heerlijke maaltijden en veel gastvrijheid.

Tour for Life
Rijdt deze zomer de unieke en klassieke 8-daagse wielrentocht van Noord-Italië naar Zuid-Nederland voor Artsen zonder Grenzen!