vlag   vlag   vlag   vlag   vlag
   

Alto de la Pandera-zuid

CyclingUp: Alto de la Pandera-zuid

Regio: Spanje
Zwaarte: 878 kip
Hoogtemeters: 974
Steilste kilometer: 13.4%

Steilste 250 m: 14%
Voet: 908 m    Top: 1828 m
Gemiddelde helling: 7.3%
Lengte: 12.6 km

Vanuit: Valdepeñas de Jaén
Staat van de weg (2022): matig
Andere racefietsers: 10-25 per uur
Motorvoertuigen: <10 per uur
Landschappen en weg: circle landscape (3/5)
Restaurant of café bij top: nee

FOTO'S    
N ZIJDE     Download gpx

  vlag   vlag   vlag   vlag   vlag
Alto de la Pandera-zuid

Profiel Alto de la Pandera-zuid

Deze klim vanuit het zuiden naar de Alto de la Pandera is wat gemakkelijker (878 kliminspanningspunten oftewel kip) dan de rit vanuit het noordelijk van de berg gelegen Los Villares (1015 kip). Omdat de laatste 8,5 kilometer door beide beklimmingen gedeeld worden, zit het verschil hem in de aanloop. Vanuit het ten zuiden van de berg gelegen Valdepeñas worden er in de aanloop slechts 255 hoogtemeters overbrugd, vanuit Los Villares zijn het er 582. De aanloop vanuit Valdepeñas vindt plaats op een brede weg, biedt veel uitzicht op het doel van de rit en is niet echt gemakkelijk met onder andere een passage van 2.5 kilometer van 8-9%. Na de samensmelting van de beide klimmen bij de afslag wordt het fietsen veel leuker dankzij de smalle weg en steile passages. Dat zijn er drie. Eerst is er een strook van een kilometer lang van 10%. Daarna is het fietsen wat gemakkelijker (2,5 kilometer van 5-8%). Dan volgt de sleutelpassage van de rit. In twee zeer steile kilometers worden 246 hoogtemeters overbrugd. Dat komt neer op een gemiddelde helling van 12,3%. Daarna volgt weer een relatief gemakkelijk stuk (6-8%) en nog eens een strook van 250 meter van 13%. Ten slotte loopt de weg nog even steil omlaag en dan weer omhoog. Het asfalt eindigt bij een gesloten hek, zo'n 30 meter onder de top. In de laatste kilometers wordt men beloond met uitzicht in alle richtingen, onder andere op de Sierra Nevada.


Profiel Alto de la Pandera-zuid Alto de la Pandera-zuid

intoAsturias
Voor tochten in de prachtige en afwisselende natuur van Asturië.

Grazalema Cycling Adventures biedt fietstochten met gids en verhuurt racefietsen, MTB's en e-bikes in het prachtige Andalusië.

Camping Alpujarras in Laroles, langs de weg naar de Puerto de la Ragua, biedt prachtige uitzichten, groen gras, heerlijke maaltijden en veel gastvrijheid.

Tour for Life
Rijdt deze zomer de unieke en klassieke 8-daagse wielrentocht van Noord-Italië naar Zuid-Nederland voor Artsen zonder Grenzen!