vlag   vlag   vlag   vlag   vlag

Les Deux-Alpes

CyclingUp: Les Deux-Alpes

Regio: Franse Alpen
Zwaarte: 719 kip
Hoogtemeters: 909
Steilste kilometer: 10.6%

Steilste 250 m: 11%
Voet: 743 m    Top: 1652 m
Gemiddelde helling: 7.3%
Lengte: 12.4 km

Vanuit: Le Bourg-d'Oisans
Staat van de weg (2015): redelijk
Andere racefietsers: 5-10 per uur
Motorvoertuigen: 10-30 per uur
Landschappen en weg: circle landscape (3/5)
Restaurant of café bij top: ja

FOTO'S     Download gpx

  vlag   vlag   vlag   vlag   vlag
Les Deux-Alpes

Profiel Les Deux-Alpes

Les Deux Alpes lijkt wel een mekka voor downhill bikers, zoveel zie je er in dit oord. Wat zouden zij denken van fietsers, die vooral van klimmen houden? Uit de richting Bourg d'Oisans komend, kiezen de meeste fietsers er vermoedelijk voor om over de D1091 tot het Lac de Chambon te rijden en vandaar naar Les Deux-Alpes. Op die manier is de hele klim over een drukke, brede weg. Bovendien gaan er dan onderweg 65 hoogtemeters verloren in een afdaling. De beklimming van deze site is veel prettiger, gaat voor een groot deel over een smal, rustig weggetje en nergens omlaag. Hij begint in Le Clapier, volgt de D1091 gedurende twee en een halve kilometer en neemt dan zonder bewegwijzering een smalle weg scherp rechtsaf. De volgende drie kilometer gaat het via een viertal haarspeldbochten door het bos omhoog. Dit is het zwaarste deel van de beklimming (8-11%). Dan volgt een licht oplopend gedeelte (2-7%) met prachtige uitzichten terwijl de weg langs een bijna vertikale rotswand loopt. In Bons moet men helaas dan toch die drukke, brede weg naar Les Deux-Alpes op. Er liggen nog vier redelijk steile (8%) kilometers voor de boeg. De finish bevindt zich bij het Office de Tourisme aan het begin van het dorp. Het is aan te raden om nog even verder het dorp in te rijden over de brede straat om te kijken naar dit toeristenoord met de indrukwekkende Roche de la Muzelle (3465 meter) op de achtergrond.


Profiel Les Deux-Alpes Les Deux-Alpes

Camping Les Erables. Tip! Ideaal uitgangspunt voor Col du Grand Colombier en Col de la Biche. Veel gastvrijheid en zwembad nabij.

Tour for Life
Rijdt deze zomer de unieke en klassieke 8-daagse wielrentocht van Noord-Italië naar Zuid-Nederland voor Artsen zonder Grenzen!