vlag   vlag   vlag   vlag   vlag

Fontaine de l'Ours

CyclingUp: Fontaine de l'Ours

Regio: Franse Alpen
Zwaarte: 669 kip
Hoogtemeters: 733
Steilste kilometer: 11.8%

Steilste 250 m: 14%
Voet: 837 m    Top: 1570 m
Gemiddelde helling: 8.7%
Lengte: 8.4 km

Vanuit: les Moulins
Staat van de weg (2020): matig
Andere racefietsers: 0-1 per uur
Motorvoertuigen: 10-30 per uur
Landschappen en weg: circle landscape (3/5)
Restaurant of café bij top: nee

FOTO'S     Download gpx

  vlag   vlag   vlag   vlag   vlag
Fontaine de l'Ours

Profiel Fontaine de l'Ours

De klim vanuit de N94 bij Les Moulins naar Fontaine de l'Ours is steil (gemiddeld 8,7%), soms zeer steil. De eerste drie kilometer gaat het over een bijna kaarsrechte weg door het bos omhoog (meestal 8%). Het is een saai stuk, waarin de zon, niet gehinderd door de lage boompjes, een genadeloze tegenstander kan zijn. Na het oversteken van de beek (Boscodon) wordt het wegverloop speelser en de helling vaak steiler. Een kilometer verderop passeert men de Abbaye de Boscodon, een klooster. Daarna wordt en blijft het weggetje tot het einde echt smal en het wegdek van zeer matige kwaliteit. Het gaat in grote slingers steeds door het bos omhoog. Af en toe moet men flink op de pedalen gaan staan. Zo zijn er onder andere twee zeer steile stroken van 250 meter, een kilometer na het klooster één van 13% en ongeveer een kilometer voor het einde één van 14%. De weg eindigt op een parkeerplaats midden in het bos.


Profiel Fontaine de l'Ours Fontaine de l'Ours

Camping Les Erables. Tip! Ideaal uitgangspunt voor Col du Grand Colombier en Col de la Biche. Veel gastvrijheid en zwembad nabij.

Tour for Life
Rijdt deze zomer de unieke en klassieke 8-daagse wielrentocht van Noord-Italië naar Zuid-Nederland voor Artsen zonder Grenzen!