vlag   vlag   vlag   vlag   vlag
   

Col de la Biche-west

CyclingUp: Col de la Biche-west

Regio: Franse Alpen
Zwaarte: 814 kip
Hoogtemeters: 1067
Steilste kilometer: 11.8%

Steilste 250 m: 13%
Voet: 247 m    Top: 1298 m
Gemiddelde helling: 5.6%
Lengte: 18.7 km

Vanuit: Artemare
Staat van de weg (2020): redelijk
Andere racefietsers: 5-10 per uur
Motorvoertuigen: 10-30 per uur
Landschappen en weg: circle landscape (3/5)
Restaurant of café bij top: ja

FOTO'S    
E ZIJDE     Download gpx

  vlag   vlag   vlag   vlag   vlag
Col de la Biche-west

Profiel Col de la Biche-west

De klim naar de Col de la Biche vanuit het westen bestaat uit twee delen met een verschillend karakter. Het eerste vanuit Artemare tot Brénaz (12,5 kilometer) verloopt door de velden van de Valromey, biedt weidse uitzichten, vooral in zuidelijke richting, en is, op de eerste 4,5 kilometer tot Champagne-en-Valromey (4-8%) na, gemakkelijk met een gemiddelde helling van 4.0%. Het tweede deel (nog 6 kilometer), dat enkele honderden meters na Brénaz begint, loopt over een smal weggetje dat bijna steeds steil door het bos omhoogloopt. Het is dus even stevig aanpoten met een steilste kilometer van 11,8% en een gemiddelde helling van 8,8%. De rit eindigt bij de pas die totaal geen uitzicht biedt. Groot pluspunt van deze beklimming is de zeer geringe hoeveelheid gemotoriseerd verkeer.


Profiel Col de la Biche-west Col de la Biche-west

Camping Les Erables. Tip! Ideaal uitgangspunt voor Col du Grand Colombier en Col de la Biche. Veel gastvrijheid en zwembad nabij.

Tour for Life
Rijdt deze zomer de unieke en klassieke 8-daagse wielrentocht van Noord-Italië naar Zuid-Nederland voor Artsen zonder Grenzen!