vlag   vlag   vlag   vlag   vlag

Col de la Biche-oost

CyclingUp: Col de la Biche-oost

Regio: Franse Alpen
Zwaarte: 1002 kip
Hoogtemeters: 1128
Steilste kilometer: 11.3%

Steilste 250 m: 13%
Voet: 260 m    Top: 1298 m
Gemiddelde helling: 6.7%
Lengte: 15.5 km

Vanuit: Seyssel
Staat van de weg (2020): matig
Andere racefietsers: 1-5 per uur
Motorvoertuigen: <10 per uur
Landschappen en weg: circle landscape (4/5)
Restaurant of café bij top: nee

FOTO'S    
W ZIJDE     Download gpx

  vlag   vlag   vlag   vlag   vlag
Col de la Biche-oost

Profiel Col de la Biche-oost

De Col de la Biche overbrugt net als de ongeveer 5 kilometer zuidelijker gelegen Col du Grand Colombier de van noord naar zuid lopende kam van de Grand Colombier. De klim naar de Biche vanuit het aan de Rhône gelegen Seyssel is heerlijk voor de echte klimmer. Er is nagenoeg geen verkeer op de weg, die lekker steil is. De eerste ruim twee kilometer vanaf de Rhône tot de D991A zijn weliswaar nog gemakkelijk maar, als men vervolgens vanaf de D991A linksaf slaat, volgt er direct een kilometer van 11,3%. Dat blijkt wel de steilste kilometer van de hele rit te zijn maar hiermee is de toon toch gezet. Van de volgende 7 kilometer hellen 5 kilometer 10% of soms zelfs iets meer. Meestal loopt de weg hier door het bos. Dat verandert in de laatste 5 kilometer van de klim, waarin het landschap vaak open is. Dit is het mooiste deel van de rit. Bij helder weer is de imponerende Mont Blanc zichtbaar. De helling variëert nu sterker (2-9%) en twee kilometer voor de col wordt het hoogste punt (1320 meter) gepasseerd. Er volgt een afdaling, waarin 78 hoogtemeters verloren gaan en nog een stijging van 62 hoogtemeters voordat de onopvallend in het bos gelegen pas bereikt wordt. Ten slotte zij vermeld dat het wegdek bijna overal golft zodat de afdaling onaangenaam is.


Profiel Col de la Biche-oost Col de la Biche-oost

Camping Les Erables. Tip! Ideaal uitgangspunt voor Col du Grand Colombier en Col de la Biche. Veel gastvrijheid en zwembad nabij.

Tour for Life
Rijdt deze zomer de unieke en klassieke 8-daagse wielrentocht van Noord-Italië naar Zuid-Nederland voor Artsen zonder Grenzen!