vlag   vlag   vlag   vlag   vlag

Col de l'Iseran-zuid

CyclingUp: Col de l'Iseran-zuid

Regio: Franse Alpen
Zwaarte: 828 kip
Hoogtemeters: 974
Steilste kilometer: 11.2%

Steilste 250 m: 13%
Voet: 1790 m    Top: 2764 m
Gemiddelde helling: 7.4%
Lengte: 13.1 km

Vanuit: Bonneval-sur Arc
Staat van de weg (2018): redelijk
Andere racefietsers: 10-25 per uur
Motorvoertuigen: 60-180 per uur
Landschappen en weg: circle landscape (5/5)
Restaurant of café bij top: ja

FOTO'S    
N ZIJDE     Download gpx

  vlag   vlag   vlag   vlag   vlag
Col de l'Iseran-zuid

Profiel Col de l'Iseran-zuid

Naar deze col had ik lang uitgekeken omdat hij de hoogste (2764 m) van Europa is. Dat is niet de enige reden om hem vanuit het zuiden te beklimmen. Het berglandschap rond de weg is indrukwekkend, onder andere dankzij de gletsjers die zich in zuidelijke richting rond de L'Albaron (3637 m) bevinden. De weg is vrij rustig qua auto's en motoren en er wordt veel gefietst. De rit begint op de doorgaande weg in Bonneval-sur-Arc (D902) bij de parkeerplaats van Hotel Le Glacier des Évettes. Nog in het dorp volgt een bocht naar links en wordt het lekker steil (8-9%). Dat zet de toon voor de rest van de klim. Twee keer wordt het nog wat steiler. Eerst is er na een haarspeldbocht naar rechts, na 7 kilometer fietsen, een interval van 500 meter van 11%. De steilste kilometer (11,2%) bevindt zich na de Pont de la Neige, twee kilometer voor het einde van de rit. Dat is net na de laatste van twee gemakkelijke passages, die de beklimming netjes in drie stukken verdelen. Velen zullen deze klim vooraf laten gaan door de rit vanaf Lanslebourg-Mont-Cenis naar Bonneval door het dal van de Arc en over de Col de la Madeleine.


Profiel Col de l'Iseran-zuid Col de l'Iseran-zuid

Camping Les Erables. Tip! Ideaal uitgangspunt voor Col du Grand Colombier en Col de la Biche. Veel gastvrijheid en zwembad nabij.

Tour for Life
Rijdt deze zomer de unieke en klassieke 8-daagse wielrentocht van Noord-Italië naar Zuid-Nederland voor Artsen zonder Grenzen!