vlag   vlag   vlag   vlag   vlag

Col de l'Iseran-noord

CyclingUp: Col de l'Iseran-noord

Regio: Franse Alpen
Zwaarte: 614 kip
Hoogtemeters: 950
Steilste kilometer: 8.4%

Steilste 250 m: 10%
Voet: 1824 m    Top: 2764 m
Gemiddelde helling: 5.8%
Lengte: 16.1 km

Vanuit: Val d'Isère
Staat van de weg (2018): redelijk
Andere racefietsers: >25 per uur
Motorvoertuigen: 60-180 per uur
Landschappen en weg: circle landscape (4/5)
Restaurant of café bij top: ja

FOTO'S    
S ZIJDE     Download gpx

  vlag   vlag   vlag   vlag   vlag
Col de l'Iseran-noord

Profiel Col de l'Iseran-noord

De klim naar de Col de l'Iseran vanuit het noorden is onder fietsers bijzonder populair en dat is niet ten onrechte. Hij leidt door een imposant berglandschap naar de hoogste col van Europa. Er is niet te veel gemotoriseerd verkeer en het hellingspercentage valt mee (de helft van de 500-meter intervallen helt 6 of 7%). Daarom is deze beklimming ook voor de minder geoefende fietser goed te doen en in elk geval met 614 kliminspanningspunten (kip) gemakkelijker dan de beklimming van de andere kant (828 kip), die ik wel mooier vind. Aan de noordzijde storen de installaties van de skiliften. De rit begint bij de rotonde in het centrum van Val d'Isère en voert vandaar zonder zijweg en met slechts enkele bochten naar de pas. Echt steil wordt het nergens met een steilste 500-meter interval van 9%. Men kan deze beklimming vooraf laten gaan door vanuit Bourg-Saint-Maurice naar Val d'Isère te fietsen (31 kilometer). Dat levert ruim 1000 hoogtemeters extra op maar ook veel last van het drukke verkeer op een grote weg en gevaar in enkele onplezierige tunnels. Ik heb hiervan afgezien.


Profiel Col de l'Iseran-noord Col de l'Iseran-noord

Camping Les Erables. Tip! Ideaal uitgangspunt voor Col du Grand Colombier en Col de la Biche. Veel gastvrijheid en zwembad nabij.

Tour for Life
Rijdt deze zomer de unieke en klassieke 8-daagse wielrentocht van Noord-Italië naar Zuid-Nederland voor Artsen zonder Grenzen!