vlag   vlag   vlag   vlag   vlag
   

Grand Ballon-west

CyclingUp: Grand Ballon-west

Regio: Vogezen
Zwaarte: 806 kip
Hoogtemeters: 952
Steilste kilometer: 11.8%

Steilste 250 m: 14%
Voet: 391 m    Top: 1341 m
Gemiddelde helling: 7.5%
Lengte: 12.6 km

Vanuit: Moosch
Staat van de weg (2021): slecht
Andere racefietsers: 1-5 per uur
Motorvoertuigen: <10 per uur
Landschappen en weg: circle landscape (3/5)
Restaurant of café bij top: ja

FOTO'S    
NE SW SE E NW ZIJDE     Download gpx

  vlag   vlag   vlag   vlag   vlag
Grand Ballon-west

Profiel Grand Ballon-west

Waarschuwing: het wegdek van deze klim is deels abominabel (2021). Er lag ooit asfalt, waarvan echter slechts resten over zijn. Afdalen is echt af te raden.

De toestand van het wegdek maakt deze klim vanuit Moosch naar de Grand Ballon dus niet gemakkelijk maar daar komt bij dat het profiel behoorlijk steil is. Voor de eerste vijf kilometer geldt dit niet. Deze zijn niet steil (grotendeels 7%) en het asfalt is prima. Als men echter bij de laatste huizen van Geishouse scherp rechtsaf slaat, begint het met de steile passages en de asfalt-ellende. Eerst zijn er twee kilometer van gemiddeld 8,9%. Dan volgen 2,5 kilometer met een steil middenstuk met daarvoor en daarna gemakkelijke stroken. Die laatste eindigt in een haarspeldbocht naar links, waarna de lastigste passage begint (1,6 kilometer van gemiddeld 11,1%). Deze passage heeft kort voor het einde nog een strook van 250 meter van 14% en eindigt dan waar de "weg" bij de Auberge Haag de Route des Crêtes bereikt. Er resteren dan nog 1400 meter (7-9%) over normaal asfalt tot het hoogste punt van de Route des Crêtes bij de Grand Ballon.


Profiel Grand Ballon-west Grand Ballon-west

Tour for Life
Rijdt deze zomer de unieke en klassieke 8-daagse wielrentocht van Noord-Italië naar Zuid-Nederland voor Artsen zonder Grenzen!