vlag   vlag   vlag   vlag   vlag
   

Torre-noordwest

CyclingUp: Torre-noordwest

Regio: Spanje
Zwaarte: 1300 kip
Hoogtemeters: 1773
Steilste kilometer: 9.8%

Steilste 250 m: 12%
Voet: 408 m    Top: 1991 m
Gemiddelde helling: 5.1%
Lengte: 31.2 km

Vanuit: Seia
Staat van de weg (2022): goed
Andere racefietsers: 0-1 per uur
Motorvoertuigen: 30-60 per uur
Landschappen en weg: circle landscape (3/5)
Restaurant of café bij top: ja

FOTO'S     Download gpx

  vlag   vlag   vlag   vlag   vlag
Torre-noordwest

Profiel Torre-noordwest

De Torre is met 1993 meter het hoogste punt van de Serra da Estrela en daarmee van geheel continentaal Portugal. Er loopt een geasfalteerde weg tot bij de top. Als je ernaar streeft om de hoogste berg van verschillende landen te bereiken, dan is de Torre een mooie aanwinst van de verzameling omdat hij in Europa de hoogste is die op de racefiets bereikt kan worden, voor zover ik weet. Ik ben er zelf niet opgefietst omdat ik ziek was. Maar mijn vrouw heeft de honneurs waargenomen door het profiel te meten en foto's te nemen. Veel moois heeft ze niet gezien want de berg zat grotendeels in de wolken. Bij helder weer is er vast veel uitzicht want er staan weinig bomen op deze granietreus. De weg is breed en relatief druk. De klim vanuit Seia is geen sinecure, vooral dankzij het grote aantal hoogtemeters (1773). Dat is meer dan het verschil tussen begin- en eindpunt (1583 meter) omdat de klim onderbroken wordt door enkele afdalingen. Daarvan is de afdaling (88 hoogtemeter), die eindigt in Sabugueiro, de belangrijkste. Daarvoor zitten er al 11 kilometer fietsen op (gemiddeld 6,4%). Het lastigste deel van de beklimming komt onmiddellijk na Sabugueiro (4,5 kilometer van gemiddeld 8,7%). Daarna resteren nog 13 kilometer, die meestal vrij gemakkelijk zijn (gemiddeld 4,0%) met zo nu en dan een steiler stuk tussendoor (twee stroken van 250 meter van 10%). Op de top staat een torentje (torre), waarvan de bovenkant de 2000 meter aantikt.


Profiel Torre-noordwest Torre-noordwest

intoAsturias
Voor tochten in de prachtige en afwisselende natuur van Asturië.

Grazalema Cycling Adventures biedt fietstochten met gids en verhuurt racefietsen, MTB's en e-bikes in het prachtige Andalusië.

Camping Alpujarras in Laroles, langs de weg naar de Puerto de la Ragua, biedt prachtige uitzichten, groen gras, heerlijke maaltijden en veel gastvrijheid.

Tour for Life
Rijdt deze zomer de unieke en klassieke 8-daagse wielrentocht van Noord-Italië naar Zuid-Nederland voor Artsen zonder Grenzen!