vlag   vlag   vlag   vlag   vlag

Puerto del Viento-oost

CyclingUp: Puerto del Viento-oost

Regio: Spanje
Zwaarte: 408 kip
Hoogtemeters: 629
Steilste kilometer: 8.3%

Steilste 250 m: 9%
Voet: 559 m    Top: 1078 m
Gemiddelde helling: 3.8%
Lengte: 13.5 km

Vanuit: El Burgo
Staat van de weg (2019): zeer goed
Andere racefietsers: 0-1 per uur
Motorvoertuigen: 30-60 per uur
Landschappen en weg: circle landscape (3/5)
Restaurant of café bij top: nee

FOTO'S     Download gpx

  vlag   vlag   vlag   vlag   vlag
Puerto del Viento-oost

Profiel Puerto del Viento-oost

Deze klim begint in El Burgo. De eerste zeveneneenhalve kilometer klimt de weg door een behoorlijk groen landschap omhoog. Een deel daarvan (drie kilometer) is vrij constant en matig steil (gemiddeld 7,4%). Dit is het lastigste deel van de rit. Na die zeveneneenhalve kilometer wachten twee verrassingen. De eerste is een fikse afdaling (94 hoogtemeters). Daarnaast wordt het landschap, in het begin van die afdaling, plotseling droog. In aard en snelheid een typische verandering voor Andalusië. Tijdens het slechts matig steil (2-7%) omhooglopende slotgedeelte ziet men de col reeds van verre voor zich liggen. Vanaf de pashoogte is, in westelijke richting, Ronda zichtbaar.


Profiel Puerto del Viento-oost Puerto del Viento-oost

intoAsturias
Voor tochten in de prachtige en afwisselende natuur van Asturië.

Grazalema Cycling Adventures biedt fietstochten met gids en verhuurt racefietsen, MTB's en e-bikes in het prachtige Andalusië.

Camping Alpujarras in Laroles, langs de weg naar de Puerto de la Ragua, biedt prachtige uitzichten, groen gras, heerlijke maaltijden en veel gastvrijheid.

Tour for Life
Rijdt deze zomer de unieke en klassieke 8-daagse wielrentocht van Noord-Italië naar Zuid-Nederland voor Artsen zonder Grenzen!