vlag   vlag   vlag   vlag   vlag

Puerto del Boyar-west

CyclingUp: Puerto del Boyar-west

Regio: Spanje
Zwaarte: 571 kip
Hoogtemeters: 876
Steilste kilometer: 8.3%

Steilste 250 m: 9%
Voet: 270 m    Top: 1103 m
Gemiddelde helling: 5.5%
Lengte: 15.2 km

Vanuit: El Bosque
Staat van de weg (2019): zeer goed
Andere racefietsers: 0-1 per uur
Motorvoertuigen: 60-180 per uur
Landschappen en weg: circle landscape (3/5)
Restaurant of café bij top: nee

FOTO'S    
E ZIJDE     Download gpx

  vlag   vlag   vlag   vlag   vlag
Puerto del Boyar-west

Profiel Puerto del Boyar-west

Groener dan de klim vanuit El Bosque naar de Puerto del Boyar is nauwelijks mogelijk. Overal bos en, als er even geen bos is, weiland. O ja, en men rijdt langs een wit dorp, Benamahoma. Al dat groen is natuurlijk niet typisch voor Spanje maar dit stukje Spanje is dan ook, volgens een bord op de pas, de natste plek van het Iberisch schiereiland met een gemiddelde jaarlijkse neerslag van 2200 mm (tegenover ongeveer 800 mm in Nederland). Qua profiel is de beklimming niet echt opwindend. De 10 procent wordt nergens bereikt. De eerste vier kilometer vanaf El Bosque zijn vrij gemakkelijk (2-7%). Dan volgt er, tot bij de afslag naar Benamahoma, een afdaling waarin 39 hoogtemeters verloren gaan. Daarna zijn er nog iets meer dan 10 kilometer te fietsen tot bij de pas. Vaak helt de weg 7 of 8%.


Profiel Puerto del Boyar-west Puerto del Boyar-west

intoAsturias
Voor tochten in de prachtige en afwisselende natuur van Asturië.

Grazalema Cycling Adventures biedt fietstochten met gids en verhuurt racefietsen, MTB's en e-bikes in het prachtige Andalusië.

Camping Alpujarras in Laroles, langs de weg naar de Puerto de la Ragua, biedt prachtige uitzichten, groen gras, heerlijke maaltijden en veel gastvrijheid.

Tour for Life
Rijdt deze zomer de unieke en klassieke 8-daagse wielrentocht van Noord-Italië naar Zuid-Nederland voor Artsen zonder Grenzen!