vlag   vlag   vlag   vlag   vlag

Puerto del Boyar-oost

CyclingUp: Puerto del Boyar-oost

Regio: Spanje
Zwaarte: 226 kip
Hoogtemeters: 366
Steilste kilometer: 7.5%

Steilste 250 m: 11%
Voet: 750 m    Top: 1103 m
Gemiddelde helling: 5.5%
Lengte: 6.4 km

Vanuit: Grazalema
Staat van de weg (2019): goed
Andere racefietsers: 1-5 per uur
Motorvoertuigen: 30-60 per uur
Landschappen en weg: circle landscape (3/5)
Restaurant of café bij top: nee

FOTO'S    
W ZIJDE     Download gpx

  vlag   vlag   vlag   vlag   vlag
Puerto del Boyar-oost

Profiel Puerto del Boyar-oost

Vanaf het oosten komend stelt de klim naar de Puerto del Boyar weinig voor. De beklimming begint, als men vanaf de Puerto de los Alamillos richting Grazalema fietst, bij de oversteek van de Rio Guadalete. Met een omtrekkende beweging gaat het dan naar Grazalema, dat met al zijn witte huizen op een steile helling ligt. Het dorp is fraai en toeristisch. Langs de zuidrand van de bebouwing gaat het verder richting pas. Ter hoogte van de camping bevindt zich het steilste deel van de rit (een strook van 250 meter van 11%). Het vervolg, nog tweeeneenhalve kilometer, verloopt door het bos en is niet echt lastig met een helling van 6-7%. Alles is hier erg groen met dank aan de vele neerslag. Volgens lokale bordjes is dit de natste plek van het Iberisch schiereiland met een jaarlijkse neerslag van 2200 mm (tegenover ongeveer 800 mm in Nederland).


Profiel Puerto del Boyar-oost Puerto del Boyar-oost

intoAsturias
Voor tochten in de prachtige en afwisselende natuur van Asturië.

Grazalema Cycling Adventures biedt fietstochten met gids en verhuurt racefietsen, MTB's en e-bikes in het prachtige Andalusië.

Camping Alpujarras in Laroles, langs de weg naar de Puerto de la Ragua, biedt prachtige uitzichten, groen gras, heerlijke maaltijden en veel gastvrijheid.

Tour for Life
Rijdt deze zomer de unieke en klassieke 8-daagse wielrentocht van Noord-Italië naar Zuid-Nederland voor Artsen zonder Grenzen!