vlag   vlag   vlag   vlag   vlag

Puerto de Ventana-noordwest

CyclingUp: Puerto de Ventana-noordwest

Regio: Spanje
Zwaarte: 791 kip
Hoogtemeters: 1157
Steilste kilometer: 8.6%

Steilste 250 m: 10%
Voet: 460 m    Top: 1587 m
Gemiddelde helling: 5.7%
Lengte: 19.7 km

Vanuit: Samartín
Staat van de weg (2022): goed
Andere racefietsers: 5-10 per uur
Motorvoertuigen: 10-30 per uur
Landschappen en weg: circle landscape (3/5)
Restaurant of café bij top: nee

FOTO'S    
S ZIJDE     Download gpx

  vlag   vlag   vlag   vlag   vlag
Puerto de Ventana-noordwest

Profiel Puerto de Ventana-noordwest

Deze lange klim (bijna 20 kilometer) overbrugt aardig wat hoogtemeters (netto 1127) en kan in drie stukken verdeeld worden. In de eerste 6 kilometer loopt de weg door het dal van de Ríu Páramo, waarbij een aantal dorpjes gepasseerd worden. Fietsen is hier nog gemakkelijk (1-6%). Daarna loopt de weg over de bodem van een diepe kloof. Het gesteente is vrij monotoon lichtgrijs. Hier is het even wat steiler (een kilometer van 8,3%). Het laatste deel van de beklimming is het langste deel (nog 11 kilometer). In de eerste 2 kilometer daarvan is de steilheid nog matig (5-6%) maar daarna hellen alle 500 meter segmenten, op één na, 7 of 8%, heel gelijkmatig dus, heerlijk voor wie daarvan houdt. In tegenstelling tot de andere zijde van de col zijn de dichte bossen aan deze kant van de col niet gekapt. Daardoor is er helaas weinig uitzicht.


Profiel Puerto de Ventana-noordwest Puerto de Ventana-noordwest

intoAsturias
Voor tochten in de prachtige en afwisselende natuur van Asturië.

Grazalema Cycling Adventures biedt fietstochten met gids en verhuurt racefietsen, MTB's en e-bikes in het prachtige Andalusië.

Camping Alpujarras in Laroles, langs de weg naar de Puerto de la Ragua, biedt prachtige uitzichten, groen gras, heerlijke maaltijden en veel gastvrijheid.

Tour for Life
Rijdt deze zomer de unieke en klassieke 8-daagse wielrentocht van Noord-Italië naar Zuid-Nederland voor Artsen zonder Grenzen!