vlag   vlag   vlag   vlag   vlag

Puerto de Tíscar-zuid

CyclingUp: Puerto de Tíscar-zuid

Regio: Spanje
Zwaarte: 625 kip
Hoogtemeters: 975
Steilste kilometer: 7.6%

Steilste 250 m: 13%
Voet: 432 m    Top: 1169 m
Gemiddelde helling: 3.7%
Lengte: 20.1 km

Vanuit: El Cerrillo
Staat van de weg (2022): redelijk
Andere racefietsers: 0-1 per uur
Motorvoertuigen: <10 per uur
Landschappen en weg: circle landscape (5/5)
Restaurant of café bij top: nee

FOTO'S     Download gpx

  vlag   vlag   vlag   vlag   vlag
Puerto de Tíscar-zuid

Profiel Puerto de Tíscar-zuid

Deze klim in de kleine Sierra de Quesada is landschappelijk supermooi. Dat zit hem in het gedeelte dat begint (na 9 kilometer fietsen) met de afdaling naar Belerda en eindigt na het dorpje Tíscar (na 15,5 kilometer fietsen). Fantastische rotsformaties domineren het landschap, dat ook nog gedecoreerd wordt door witte Andalusische dorpjes. Er zijn fraaie vergezichten. Bij helder weer kan men in de verte de Sierra Nevada zien liggen. De beklimming begint op de JA-7201 bij de brug, die Cerrillo scheidt van Collejares. De eerste 6 kilometer tot Huesa voeren over deze brede, vrij drukke weg. De helling varieert behoorlijk (van -2 tot 8%). In Huesa gaat het steeds rechtdoor en wordt het dorp verlaten via een zeer steile strook (250 meter van 13%). Dan wordt de weg smaller en volgen 2,5 kilometer met opnieuw een sterk variërende helling. Dit stuk bevat onder andere twee 250 meter stroken van 13%. Na een naamloos pasje wordt het dan echt fraai. Eerst is er een steile afdaling, die in het onder aan een rotswand gelegen Belerda eindigt. Er gaan 174 hoogtemeters verloren. Dan begint de slotklim naar de Puerto de Tíscar, die nog eens 523 hoogtemeters overbrugt, waarbij de helling van de 500 meter segmenten variëert tussen de 5 en de 8%.


Profiel Puerto de Tíscar-zuid Puerto de Tíscar-zuid

intoAsturias
Voor tochten in de prachtige en afwisselende natuur van Asturië.

Grazalema Cycling Adventures biedt fietstochten met gids en verhuurt racefietsen, MTB's en e-bikes in het prachtige Andalusië.

Camping Alpujarras in Laroles, langs de weg naar de Puerto de la Ragua, biedt prachtige uitzichten, groen gras, heerlijke maaltijden en veel gastvrijheid.

Tour for Life
Rijdt deze zomer de unieke en klassieke 8-daagse wielrentocht van Noord-Italië naar Zuid-Nederland voor Artsen zonder Grenzen!