vlag   vlag   vlag   vlag   vlag

Cumbre de los Altos-noord

CyclingUp: Cumbre de los Altos-noord

Regio: Spanje
Zwaarte: 210 kip
Hoogtemeters: 448
Steilste kilometer: 5.9%

Steilste 250 m: 8%
Voet: 1092 m    Top: 1503 m
Gemiddelde helling: 3.7%
Lengte: 11.1 km

Vanuit: Poyatos
Staat van de weg (2022): redelijk
Andere racefietsers: 0-1 per uur
Motorvoertuigen: <10 per uur
Landschappen en weg: circle landscape (3/5)
Restaurant of café bij top: nee

FOTO'S     Download gpx

  vlag   vlag   vlag   vlag   vlag
Cumbre de los Altos-noord

Profiel Cumbre de los Altos-noord

De klim vanuit het noorden naar de Cumbre de los Altos, gelegen in de Serranía de Cuenca, is naar ik aanneem een vrij onbekend klimmetje. Wij kwamen dit obstakel tegen tijdens onze "Vuelta" in 2022. De rit vindt plaats op een smal weggetje met vrij goed asfalt, waarop we bijna geen auto's en helemaal geen fietsers tegenkwamen. In de eerste helft loopt de matig steile weg (4-6%) voortdurend door het bos. Net na het begin zijn er enkele fraaie rotspartijen. Na een kilometer of zeven wordt de weg nog minder steil en loopt soms zelfs bijna horizontaal. De omgeving is hier best fraai met velden, waarop ik enkele loslopende paarden zag. Hier dacht ik enkele keren dat we het hoogste punt bereikt hadden maar steeds bleek dat nog verder te liggen, tot we er ten slotte, uiteraard, wel waren. Op het hoogste punt staat geen bordje of iets dergelijks.


Profiel Cumbre de los Altos-noord Cumbre de los Altos-noord

intoAsturias
Voor tochten in de prachtige en afwisselende natuur van Asturië.

Grazalema Cycling Adventures biedt fietstochten met gids en verhuurt racefietsen, MTB's en e-bikes in het prachtige Andalusië.

Camping Alpujarras in Laroles, langs de weg naar de Puerto de la Ragua, biedt prachtige uitzichten, groen gras, heerlijke maaltijden en veel gastvrijheid.

Tour for Life
Rijdt deze zomer de unieke en klassieke 8-daagse wielrentocht van Noord-Italië naar Zuid-Nederland voor Artsen zonder Grenzen!