vlag   vlag   vlag   vlag   vlag

Alto de Etxauri-oost

CyclingUp: Alto de Etxauri-oost

Regio: Spanje
Zwaarte: 318 kip
Hoogtemeters: 486
Steilste kilometer: 7.8%

Steilste 250 m: 9%
Voet: 388 m    Top: 845 m
Gemiddelde helling: 5.1%
Lengte: 8.9 km

Vanuit: río Araquil
Staat van de weg (2022): goed
Andere racefietsers: 1-5 per uur
Motorvoertuigen: 10-30 per uur
Landschappen en weg: circle landscape (3/5)
Restaurant of café bij top: nee

FOTO'S    
W ZIJDE     Download gpx

  vlag   vlag   vlag   vlag   vlag
Alto de Etxauri-oost

Profiel Alto de Etxauri-oost

Deze klim vanuit Pamplona naar de Alto de Etxauri was de eerste van vele, die we op een "rondje" Spanje in 2022 tegenkwamen. Het landschap maakte direct indruk. Dichtbij de weg doemen er in het laatste deel van de beklimming prachtige steile rotsen op, ten noorden van de weg, en dankzij het heldere weer was er nabij de pas een magnifiek uitzicht in zuidelijke richting over het dal van de Río Arga en op het in oostelijke richting gelegen Pamplona. Geen typisch Spaans landschap, dachten we, zo groen. Hoe anders zag het er tweeeneenhalve maand later uit, toen we hier terugkeerden: veel geler en nauwelijks uitzicht door al het stof in de atmosfeer. De klim begint bij de brug over de Río Arakil. Na een korte stijging (34 hoogtemeters) en afdaling (23 hoogtemeters ) begint het de beklimming echt in het dorpje Etxauri. De helling van de brede en rustige weg variëert weinig in de resterende 6,5 kilometer. Eerst meestal 7% en in de laatste 3 kilometer bijna steeds 6%.


Profiel Alto de Etxauri-oost Alto de Etxauri-oost

intoAsturias
Voor tochten in de prachtige en afwisselende natuur van Asturië.

Grazalema Cycling Adventures biedt fietstochten met gids en verhuurt racefietsen, MTB's en e-bikes in het prachtige Andalusië.

Camping Alpujarras in Laroles, langs de weg naar de Puerto de la Ragua, biedt prachtige uitzichten, groen gras, heerlijke maaltijden en veel gastvrijheid.

Tour for Life
Rijdt deze zomer de unieke en klassieke 8-daagse wielrentocht van Noord-Italië naar Zuid-Nederland voor Artsen zonder Grenzen!