vlag   vlag   vlag   vlag   vlag

Alto de Etxauri-west

CyclingUp: Alto de Etxauri-west

Regio: Spanje
Zwaarte: 214 kip
Hoogtemeters: 408
Steilste kilometer: 7.0%

Steilste 250 m: 8%
Voet: 476 m    Top: 845 m
Gemiddelde helling: 3.3%
Lengte: 11.2 km

Vanuit: río Ubagua
Staat van de weg (2014): goed
Andere racefietsers: 1-5 per uur
Motorvoertuigen: 10-30 per uur
Landschappen en weg: circle landscape (2/5)
Restaurant of café bij top: nee

FOTO'S    
E ZIJDE     Download gpx

  vlag   vlag   vlag   vlag   vlag
Alto de Etxauri-west

Profiel Alto de Etxauri-west

Voor mijn vrouw en mij was de Alto de Etxauri het eerste en het het laatste obstakel in een ronde fietsen door een groot deel van Spanje. Lastig zijn de beide beklimmingen naar de col niet. Vanuit het westen komend gaat het om 408 hoogtemeters. De laatste 3,5 kilometer zijn zwaarder (gemiddeld 5,5%) dan de eerste 7,5 kilometer (gemiddeld 2,2%). De rit begint bij de brug over de río Ubagua. Na zes kilometer fietsen ziet men in Salinas de Oro vele door lage dijkjes begrensde, onbegroeide veldjes. Dat zijn zoutpannen, die in vroeger tijden gebruikt werden om zout te winnen (vandaar de naam Salinas; "sal" is het Spaanse woord voor zout). Onder het oppervlak liggen zoutformaties. Dat zout wordt meegenomen door een riviertje. In Salinas werd het zoutrijke water uit de rivier naar de zoutpannen geleid. Vervolgens liet men het water in de zoutpan op natuurlijke wijze verdampen zodat het zout overbleef.


Profiel Alto de Etxauri-west Alto de Etxauri-west

intoAsturias
Voor tochten in de prachtige en afwisselende natuur van Asturië.

Grazalema Cycling Adventures biedt fietstochten met gids en verhuurt racefietsen, MTB's en e-bikes in het prachtige Andalusië.

Camping Alpujarras in Laroles, langs de weg naar de Puerto de la Ragua, biedt prachtige uitzichten, groen gras, heerlijke maaltijden en veel gastvrijheid.

Tour for Life
Rijdt deze zomer de unieke en klassieke 8-daagse wielrentocht van Noord-Italië naar Zuid-Nederland voor Artsen zonder Grenzen!