vlag   vlag   vlag   vlag   vlag

Passo Brocon-zuid

CyclingUp: Passo Brocon-zuid

Regio: Italiaanse Alpen
Zwaarte: 973 kip
Hoogtemeters: 1438
Steilste kilometer: 8.4%

Steilste 250 m: 10%
Voet: 263 m    Top: 1615 m
Gemiddelde helling: 4.9%
Lengte: 27.7 km

Vanuit: Grigno
Staat van de weg (2021): goed
Andere racefietsers: 5-10 per uur
Motorvoertuigen: 10-30 per uur
Landschappen en weg: circle landscape (3/5)
Restaurant of café bij top: ja

FOTO'S    
SW SE N ZIJDE     Download gpx

  vlag   vlag   vlag   vlag   vlag
Passo Brocon-zuid

Profiel Passo Brocon-zuid

Meestal is het laatste (hoogste) deel van beklimmingen boeiender dan het eerste (laagste) deel maar voor deze klim naar de Passo Brocon vanuit Grigno geldt het omgekeerde. In de eerste 8,5 kilometer van deze rit slingert de weg zich aan de zijkant van een dal met bijna vertikale rotswanden omhoog. Hier is de matig hellende weg (meestal 6-8%) spannend en het landschap indrukwekkend. Na dit eerste stuk koerst de weg in de volgende twee kilometer naar en door Castel Tesino (-5 tot 3%). Volg steeds de bordjes Passo Brocon. Na nog twee bijna horizontale kilometers slaat men linksaf. Vanaf hier valt deze klim samen met de klim naar de Brocon, die in Chioè begint. Nu begint de weg ook weer serieus te hellen. Vrij eentonig (meestal 7%) kronkelt de weg door het bos omhoog tot bij het hoogste punt van de rit (Soggiorno Saronese, 1630 m). De pas (1615 m) wordt echter nog vier kilometer verderop bereikt, via een afwisselend licht dalende en licht stijgende weg.

Wie de route van deze klim vanaf Castello Tesino te saai vindt, kan dit stuk vervangen door het tweede deel van de beklimming van de Brocon vanuit Strigno. Dit alternatief is qua profiel veel uitdagender. In dat geval moet men in Castello Tesino afwijken van de route en de bordjes Pieve Tesino volgen, waar men op de alternatieve beklimming komt.


Profiel Passo Brocon-zuid Passo Brocon-zuid

Tour for Life
Rijdt deze zomer de unieke en klassieke 8-daagse wielrentocht van Noord-Italië naar Zuid-Nederland voor Artsen zonder Grenzen!