vlag   vlag   vlag   vlag   vlag

Eita Val Grosina

CyclingUp: Eita Val Grosina

Regio: Italiaanse Alpen
Zwaarte: 843 kip
Hoogtemeters: 1046
Steilste kilometer: 10.5%

Steilste 250 m: 12%
Voet: 668 m    Top: 1699 m
Gemiddelde helling: 6.9%
Lengte: 15.0 km

Vanuit: Grosio
Staat van de weg (2023): goed
Andere racefietsers: 1-5 per uur
Motorvoertuigen: 10-30 per uur
Landschappen en weg: circle landscape (3/5)
Restaurant of café bij top: ja

Download gpx

  vlag   vlag   vlag   vlag   vlag
Eita Val Grosina

Profiel Eita Val Grosina

Omdat tijdens de vakantie mijn mobiele telefoon gestolen is, heb ik geen foto's van deze klim. Ik zou het erg waarderen als je foto's van deze rit maakt en ze naar mij opstuurt. Let er in dat geval op dat de weg op de foto's staat. Fietsers mogen er ook op staan maar niet te groot. Ik zal je bijdrage vermelden in deze tekst.

De klim naar Eita loopt door een dal, de Val Grosina, dat nog nauwelijks door het toerisme ontdekt is. De goed geasfalteerde weg (in 2023) is rustig en men zal er weinig andere fietsers zien. De rit begint in Grosio. Na ruim 7 kilometer fietsen, in Fusino, splitst het dal zich in tweeën, een tak rechtdoor en een tak naar links. Hoewel beide dalen vanaf dit punt omhooglopen, dragen ze dezelfde naam, Val Grosina. Opmerkelijk! De hier beschreven beklimming loopt rechtdoor en eindigt in het gehucht Eita met zijn losstaande kerktoren, waar men op een terras de zojuist uitgevoerde heldendaden kan bespreken. Overigens zijn die niet buitengewoon van aard. Er zijn onderweg weliswaar behoorlijk steile passages maar de meeste duren niet lang. De steilste kilometer (10,5%) bevindt zich kort voor de finish.


Profiel Eita Val Grosina Eita Val Grosina

Tour for Life
Rijdt deze zomer de unieke en klassieke 8-daagse wielrentocht van Noord-Italië naar Zuid-Nederland voor Artsen zonder Grenzen!