vlag   vlag   vlag   vlag   vlag

la Toussuire

CyclingUp: la Toussuire

Regio: Franse Alpen
Zwaarte: 876 kip
Hoogtemeters: 1156
Steilste kilometer: 9.3%

Steilste 250 m: 11%
Voet: 549 m    Top: 1705 m
Gemiddelde helling: 7.1%
Lengte: 16.2 km

Vanuit: St-Jean-de-Maurienne
Staat van de weg (2018): goed
Andere racefietsers: 0-1 per uur
Motorvoertuigen: 30-60 per uur
Landschappen en weg: circle landscape (2/5)
Restaurant of café bij top: nee

FOTO'S     Download gpx

  vlag   vlag   vlag   vlag   vlag
la Toussuire

Profiel la Toussuire

Er zijn maar liefst vier opties om vanuit St-Jean-de-Maurienne naar la Toussuire te fietsen. Daarvan is de beklimming van deze pagina via o.a. Fontcouverte en La Rochette de kortste en zwaarste. Ritten naar Franse wintersportoorden behoren wat mij betreft in het algemeen niet tot de meest inspirerende beklimmingen omdat de weg meestal breed en vaak druk is en de aankomstplekken nooit oogstrelend zijn. Op die regel vormt deze rit naar la Toussuire geen uitzondering, hoewel het met de verkeersdrukte meeviel. Ook is er onderweg, omdat de weg nauwelijks door het bos loopt, veel uitzicht, onder andere op de Aiguilles d'Arves (3510 m). Dat gebrek aan bomen heeft op warme, zonnige dagen dan weer het nadeel van fietsen in de volle zon. De rit begint in St-Jean-de-Maurienne bij de brug over de Arvan. Volg de bordjes Col de la Croix de Fer. Vooreerst loopt de weg vrij steil omhoog met onder andere de steilste kilometer van de rit (9,3%) na zo'n drie kilometer fietsen. Kort daarna gaat het rechtsaf richting la Toussuire. De volgende acht kilometer zijn wat gemakkelijker met een helling van veelal 6-7%. Vanaf La Rochette moeten we dan drie kilometer lang flink aan de bak op een helling van 8-9%. Sla bij aankomst in la Toussuire rechtsaf. De finish ligt waar de weg naar links terugbuigt.


Profiel la Toussuire la Toussuire

Camping Les Erables. Tip! Ideaal uitgangspunt voor Col du Grand Colombier en Col de la Biche. Veel gastvrijheid en zwembad nabij.

Tour for Life
Rijdt deze zomer de unieke en klassieke 8-daagse wielrentocht van Noord-Italië naar Zuid-Nederland voor Artsen zonder Grenzen!