vlag   vlag   vlag   vlag   vlag

la Plagne

CyclingUp: la Plagne

Regio: Franse Alpen
Zwaarte: 1129 kip
Hoogtemeters: 1489
Steilste kilometer: 8.8%

Steilste 250 m: 10%
Voet: 661 m    Top: 2150 m
Gemiddelde helling: 7.3%
Lengte: 20.4 km

Vanuit: Aime
Staat van de weg (2018): redelijk
Andere racefietsers: 0-1 per uur
Motorvoertuigen: >180 per uur
Landschappen en weg: circle landscape (2/5)
Restaurant of café bij top: nee

FOTO'S     Download gpx

  vlag   vlag   vlag   vlag   vlag
la Plagne

Profiel la Plagne

Wij zagen hier amper andere racefietsers. Kennelijk wisten zij al dat de weg druk en breed is, dat het wegdek deels van beroerde kwaliteit is, dat de hoeveelheid natuurschoon niet overhoudt en dat de rit qua helling vrij saai is (bijna 80% van de 500-meter-intervallen helt 7-9%). Er zijn aardige uitzichten in noordelijke richting op bergtoppen maar la Plagne is een typisch voorbeeld van zo'n groot Frans wintersportoord met grote huizen en flats die dienst doen als vakantieappartementen. Dit oogt niet fraai in het verder kale landschap boven de boomgrens. Is er dan toch een reden om aan deze beklimming te beginnen? Ja, dat zijn de hoogtemeters, 1495 maar liefst, althans als je in la Plagne de bordjes Plagne Villages volgt en aldaar links aanhoudt en doorrijdt tot het einde van het asfalt. Je kunt in la Plagne bij de rotonde (na 1311 hoogtemeters en 1001 kliminspanningspunten, oftewel kip) in plaats van linksaf slaan naar Plagne Villages, ook rechtdoor fietsen. De weg eindigt dan bij de voordeur van Hotel Aime 2000 na in totaal 1445 hoogtemeters en 1092 kip. Was dit hotelletje het verblijf van Tom Dumoulin, toen hij in la Plagne op hoogtestage was voor de Tour van 2018?


Profiel la Plagne la Plagne

Camping Les Erables. Tip! Ideaal uitgangspunt voor Col du Grand Colombier en Col de la Biche. Veel gastvrijheid en zwembad nabij.

Tour for Life
Rijdt deze zomer de unieke en klassieke 8-daagse wielrentocht van Noord-Italië naar Zuid-Nederland voor Artsen zonder Grenzen!