vlag   vlag   vlag   vlag   vlag

la Cour

CyclingUp: la Cour

Regio: Franse Alpen
Zwaarte: 655 kip
Hoogtemeters: 718
Steilste kilometer: 11.3%

Steilste 250 m: 12%
Voet: 862 m    Top: 1580 m
Gemiddelde helling: 8.5%
Lengte: 8.4 km

Vanuit: Bozel
Staat van de weg (2022): slecht
Andere racefietsers: 0-1 per uur
Motorvoertuigen: <10 per uur
Landschappen en weg: circle landscape (4/5)
Restaurant of café bij top: nee

FOTO'S     Download gpx

  vlag   vlag   vlag   vlag   vlag
la Cour

Profiel la Cour

Deze klim begint in Bozel en loopt in noordelijke richting, passeert het gehucht la Cour om daarna te eindigen op een parkeerplaats aan het einde van de geasfalteerde weg. Vooral in de laatste paar kilometer openen zich prachtige uitzichten, in noordelijke richting op de nabijgelegen bergen en in westelijke en zuidelijke richting op verderweg gelegen bergen. Voeg daarbij het smalle weggetje en het geringe aantal autos, en deze rit kan echt een aanrader genoemd worden. Wel jammer dat het wegdek vanaf Villemartin tot het einde beroerd is, vooral omdat het golft. Dat kost energie bij het klimmen en maakt lekker afdalen onmogelijk. De eerste 3,5 kilometer tot het begin van de bebouwde kom van Villemartin zijn matig steil (6-8%). Houd in Villemartin rechts om over een rechte straat hoogte te winnen. Ga aan het einde van deze straat linksaf en volg dan steeds de bordjes la Cour-Mont Jovet. Het stuk tussen Villemartin en la Cour (4 kilometer) is goed steil (gemiddeld 10,5%). Na la Cour is het fietsen weer gemakkelijker (nog een kilometer van 6-7%).


Profiel la Cour la Cour

Camping Les Erables. Tip! Ideaal uitgangspunt voor Col du Grand Colombier en Col de la Biche. Veel gastvrijheid en zwembad nabij.

Tour for Life
Rijdt deze zomer de unieke en klassieke 8-daagse wielrentocht van Noord-Italië naar Zuid-Nederland voor Artsen zonder Grenzen!