vlag   vlag   vlag   vlag   vlag

Val Thorens-noord

CyclingUp: Val Thorens-noord

Regio: Franse Alpen
Zwaarte: 1312 kip
Hoogtemeters: 1878
Steilste kilometer: 9.5%

Steilste 250 m: 10%
Voet: 520 m    Top: 2318 m
Gemiddelde helling: 5.6%
Lengte: 31.8 km

Vanuit: Salins les Thermes
Staat van de weg (2022): redelijk
Andere racefietsers: 10-25 per uur
Motorvoertuigen: 10-30 per uur
Landschappen en weg: circle landscape (2/5)
Restaurant of café bij top: ja

FOTO'S    
NW ZIJDE     Download gpx

  vlag   vlag   vlag   vlag   vlag
Val Thorens-noord

Profiel Val Thorens-noord

Deze klim naar Val Thorens voert in de tweede helft door Les Trois Vallées, met 600 kilometer pistes het grootste skigebied van de wereld. Er zijn maar liefst 156 liften (in 2022). Als je hier in de zomer fietst, is een aantal daarvan ook goed te zien, plus de gastenverblijven van onder andere St-Martin-de-Belleville, les Menuires en aan het einde van de weg Val Thorens. Echt fraai is de omgeving dan ook niet en de weg is breed en druk, gelukkig wat minder druk na les Menuires. Voor het eerste deel van de rit, dat eindigt op een hoogte van 1193 meter, kan de fietser uit twee opties kiezen. De variant van deze pagina, de oostelijke via St-Laurens de la Côte, heeft wat mij betreft alleen maar voordelen boven het meer westelijk gelegen alternatief via St-Jean-de-Belleville. De weg is smaller, veel rustiger en beter geplaveid (in 2022). Bovendien biedt de weg via St-Laurens in de ochtend meer schaduw. De beide varianten zijn nagenoeg even zwaar (1312 om 1292 kliminspanningspunten oftewel kip voor de oostelijke, respectivelijke de westelijke variant). De gehele klim is lang (bijna 32 kilometer) en overbrugt veel hoogtemeters (1798), waarvan er 80 dubbel gereden moeten worden omdat er een aantal afdalinkjes in de route zitten. Erg steil wordt het nergens. De steilste kilometer (9,5%) komt men zo'n 4 kilometer na de start tegen.


Profiel Val Thorens-noord Val Thorens-noord

Camping Les Erables. Tip! Ideaal uitgangspunt voor Col du Grand Colombier en Col de la Biche. Veel gastvrijheid en zwembad nabij.

Tour for Life
Rijdt deze zomer de unieke en klassieke 8-daagse wielrentocht van Noord-Italië naar Zuid-Nederland voor Artsen zonder Grenzen!