vlag   vlag   vlag   vlag   vlag

Val Thorens-noordwest

CyclingUp: Val Thorens-noordwest

Regio: Franse Alpen
Zwaarte: 1292 kip
Hoogtemeters: 1960
Steilste kilometer: 8.2%

Steilste 250 m: 10%
Voet: 490 m    Top: 2318 m
Gemiddelde helling: 5.0%
Lengte: 36.8 km

Vanuit: Moûtiers
Staat van de weg (2022): redelijk
Andere racefietsers: 5-10 per uur
Motorvoertuigen: 60-180 per uur
Landschappen en weg: circle landscape (2/5)
Restaurant of café bij top: ja

FOTO'S    
N ZIJDE     Download gpx

  vlag   vlag   vlag   vlag   vlag
Val Thorens-noordwest

Profiel Val Thorens-noordwest

Deze klim naar Val Thorens voert in het tweede deel door Les Trois Vallées, met 600 kilometer pistes het grootste skigebied van de wereld. Er zijn maar liefst 156 liften (in 2022). Als je hier in de zomer fietst, is een aantal daarvan ook goed te zien, plus de gastenverblijven van onder andere St-Martin-de-Belleville, les Menuires en aan het einde van de weg Val Thorens. Echt fraai is de omgeving dan ook niet; de weg is breed en druk, gelukkig wat minder druk na les Menuires. Voor het eerste deel van de rit, dat eindigt op een hoogte van 1193 meter, kan de fietser uit twee opties kiezen. De variant van deze pagina, de westelijke via St-Jean-de-Belleville, heeft wat mij betreft alleen maar nadelen ten opzichte van het meer oostelijk gelegen alternatief via St-Laurens de la Côte. De weg is breder, veel drukker en heeft een slechter wegdek (in 2022). Bovendien biedt de weg via St-Jean in de ochtend minder schaduw. De beide varianten zijn nagenoeg even zwaar (1292 om 1312 kliminspanningspunten oftewel kip voor de westelijke, respectivelijke de oostelijke variant). De gehele klim is lang (bijna 37 kilometer) en overbrugt veel hoogtemeters (1828), waarvan er 132 dubbel gereden moeten worden omdat er een aantal afdalinkjes in de route zitten. Erg steil wordt het nergens. De steilste kilometer (8,2%) bevindt zich kort voor de samenvloeiing met de oostelijke variant.


Profiel Val Thorens-noordwest Val Thorens-noordwest

Camping Les Erables. Tip! Ideaal uitgangspunt voor Col du Grand Colombier en Col de la Biche. Veel gastvrijheid en zwembad nabij.

Tour for Life
Rijdt deze zomer de unieke en klassieke 8-daagse wielrentocht van Noord-Italië naar Zuid-Nederland voor Artsen zonder Grenzen!