vlag   vlag   vlag   vlag   vlag
   

Pré de Madame Carle

CyclingUp: Pré de Madame Carle

Regio: Franse Alpen
Zwaarte: 611 kip
Hoogtemeters: 929
Steilste kilometer: 10.5%

Steilste 250 m: 12%
Voet: 979 m    Top: 1874 m
Gemiddelde helling: 3.9%
Lengte: 22.7 km

Vanuit: Argentière-la-Bessée
Staat van de weg (2013): matig
Andere racefietsers: 5-10 per uur
Motorvoertuigen: 60-180 per uur
Landschappen en weg: circle landscape (4/5)
Restaurant of café bij top: ja

FOTO'S     Download gpx

  vlag   vlag   vlag   vlag   vlag
Pré de Madame Carle

Profiel Pré de Madame Carle

De beste reden om naar de Pré de Madame Carle te fietsen zijn de laatste 5 kilometer, het stuk na de passage van Ailefroide. Een grotendeels steile (~ 10%) en smalle weg loopt hier door een schitterende vallei. Het bos is dun genoeg om te kunnen genieten van uitzichten op de omliggende bergen, de berm staat vol met paarse bloemen en tegen het einde van de rit kan men althans in 2013, de Glacier Blanc zien. Hoelang nog? Helaas is deze gletsjer op zonnige zomerdagen het doel voor veel toeristen met hun auto's. De klim begint bij de brug over de Durance in l'Argentière-la-Bessée en volgt de drukke D994e tot Vallouise. Daarna wordt het rustiger en mooier. Eerst passeert men nog een paar dorpjes. Dan, na een korte tunnel, begint het echte klimmen met een 2 kilometer lange, matig steile (8%) sectie, gevolgd door 2 gemakkelijke kilometers net voor en na Ailefroide. Ten slotte voltooit het mooiste en meest uitdagende deel de klim.


Profiel Pré de Madame Carle Pré de Madame Carle

Camping Les Erables. Tip! Ideaal uitgangspunt voor Col du Grand Colombier en Col de la Biche. Veel gastvrijheid en zwembad nabij.

Tour for Life
Rijdt deze zomer de unieke en klassieke 8-daagse wielrentocht van Noord-Italië naar Zuid-Nederland voor Artsen zonder Grenzen!