vlag   vlag   vlag   vlag   vlag

Peisey-Nancroix

CyclingUp: Peisey-Nancroix

Regio: Franse Alpen
Zwaarte: 630 kip
Hoogtemeters: 824
Steilste kilometer: 9.4%

Steilste 250 m: 12%
Voet: 730 m    Top: 1550 m
Gemiddelde helling: 6.4%
Lengte: 12.7 km

Vanuit: Landry
Staat van de weg (2018): matig
Andere racefietsers: 1-5 per uur
Motorvoertuigen: 60-180 per uur
Landschappen en weg: circle landscape (2/5)
Restaurant of café bij top: ja

FOTO'S     Download gpx

  vlag   vlag   vlag   vlag   vlag
Peisey-Nancroix

Profiel Peisey-Nancroix

Het meest opmerkelijke aan deze klim vond ik het wegdek. Dat was miserabel, althans in 2018. Het totale aantal hoogtemeters is vrij beperkt (824). Mede daarom is de beklimming niet echt lastig. De rit begint bij de brug van de D87 over de Isère, net ten noorden van Landry. Bij het einde vanvan dit dorp, na een kilometer fietsen, duiken we het bos in om daar de volgende zes kilometer doorheen te fietsen. Dit is het zwaarste deel van de klim met een gemiddelde helling van 8.1% en een steilste kilometer van 9,4%, die zich in het begin van deze passage bevindt. Bij Peisey-Nancroix verlaten we het bos. Vanaf hier is de klim gemakkelijk (0-8%) en langzaam wordt de drukke weg nu ook wat rustiger. Vóór de fietser ontvouwt zich een fraai uitzicht op enkele toppen van de Vanoise, waaronder de Dôme de la Sache (3588 m).


Profiel Peisey-Nancroix Peisey-Nancroix

Camping Les Erables. Tip! Ideaal uitgangspunt voor Col du Grand Colombier en Col de la Biche. Veel gastvrijheid en zwembad nabij.

Tour for Life
Rijdt deze zomer de unieke en klassieke 8-daagse wielrentocht van Noord-Italië naar Zuid-Nederland voor Artsen zonder Grenzen!