vlag   vlag   vlag   vlag   vlag

Le Tovet-noord

CyclingUp: Le Tovet-noord

Regio: Franse Alpen
Zwaarte: 816 kip
Hoogtemeters: 1112
Steilste kilometer: 8.7%

Steilste 250 m: 10%
Voet: 450 m    Top: 1560 m
Gemiddelde helling: 7.1%
Lengte: 15.6 km

Vanuit: Aigueblanche
Staat van de weg (2022): matig
Andere racefietsers: 1-5 per uur
Motorvoertuigen: <10 per uur
Landschappen en weg: circle landscape (4/5)
Restaurant of café bij top: nee

FOTO'S    
NW ZIJDE     Download gpx

  vlag   vlag   vlag   vlag   vlag
Le Tovet-noord

Profiel Le Tovet-noord

Le Tovet is een van de startpunten van het langlaufgebied van Nâves (Domaine nordique de Nâves). Vanuit Aigueblanche zijn er twee dicht bij elkaar liggende, min of meer parallel lopende klimmen naar Le Tovet. Ik vond dit de leukste beklimmingen in de regio Moûtiers-Les Trois Vallées. Er zijn fraaie uitzichten op de rondom gelegen bergen en skiliften zijn afwezig. De dorpjes zijn nauwelijks toeristisch, de wegen rustig. Beide beklimmingen ontmoeten elkaar bij een driesprong op 1397 meter hoogte en overbruggen vandaar over hetzelfde weggetje de resterende ruim 150 hoogtemeters. De hier beschreven noord-variant verloopt via Villargerel en Navette. Ik vond deze de mooiste van de beide varianten. De weg is heel smal, er rijdt superweinig verkeer en omdat bos nagenoeg ontbreekt, kan men volop van het uitzicht genieten. Extreem steil of erg gemakkelijk is het nergens. Alle 31 vijfhonderd meter segmenten hellen 5-9% maar 7 en 8% zijn de meest voorkomende percentages (21 segmenten). Helaas is het wegdek vrij beroerd (in 2022).


Profiel Le Tovet-noord Le Tovet-noord

Camping Les Erables. Tip! Ideaal uitgangspunt voor Col du Grand Colombier en Col de la Biche. Veel gastvrijheid en zwembad nabij.

Tour for Life
Rijdt deze zomer de unieke en klassieke 8-daagse wielrentocht van Noord-Italië naar Zuid-Nederland voor Artsen zonder Grenzen!