vlag   vlag   vlag   vlag   vlag

Le Tovet-noordwest

CyclingUp: Le Tovet-noordwest

Regio: Franse Alpen
Zwaarte: 808 kip
Hoogtemeters: 1112
Steilste kilometer: 9.1%

Steilste 250 m: 10%
Voet: 460 m    Top: 1560 m
Gemiddelde helling: 6.7%
Lengte: 16.5 km

Vanuit: Aigueblanche
Staat van de weg (2022): redelijk
Andere racefietsers: 0-1 per uur
Motorvoertuigen: 30-60 per uur
Landschappen en weg: circle landscape (3/5)
Restaurant of café bij top: nee

FOTO'S    
N ZIJDE     Download gpx

  vlag   vlag   vlag   vlag   vlag
Le Tovet-noordwest

Profiel Le Tovet-noordwest

Le Tovet is een van de startpunten van het langlaufgebied van Nâves (Domaine nordique de Nâves). Vanuit Aigueblanche zijn er twee dicht bij elkaar liggende, min of meer parallel lopende klimmen naar Le Tovet. Ik vond dit de leukste beklimmingen in de regio Moûtiers-Les Trois Vallées. Er zijn fraaie uitzichten op de rondom gelegen bergen en skiliften zijn afwezig. De dorpjes zijn nauwelijks toeristisch, de wegen rustig. Beide beklimmingen ontmoeten elkaar bij een driesprong op 1397 meter hoogte en overbruggen vandaar over hetzelfde weggetje de resterende ruim 150 hoogtemeters. De hier beschreven noordwest-variant loopt via Grand Cœur en Grand Nâves en heeft het voordeel van meer schaduw dan de noordvariant. Na de eerste beide gemakkelijke kilometers (1-5%) na Aigueblanche loopt de weg met talrijke (18) haarspeldbochten tegen de steile berg op. De eerste drie kilometer van deze haarspeldbochtenpassage zijn de steilste van de hele rit (8-9%). Daarna is de helling in de resterende 11,5 kilometer vaak 7%. Bij de finish staan picknicktafels en een bankje voor wie tijd heeft om van het uitzicht te genieten.


Profiel Le Tovet-noordwest Le Tovet-noordwest

Camping Les Erables. Tip! Ideaal uitgangspunt voor Col du Grand Colombier en Col de la Biche. Veel gastvrijheid en zwembad nabij.

Tour for Life
Rijdt deze zomer de unieke en klassieke 8-daagse wielrentocht van Noord-Italië naar Zuid-Nederland voor Artsen zonder Grenzen!