vlag   vlag   vlag   vlag   vlag
   

Côte de Montgirod-Hautecour-zuidwest

CyclingUp: Côte de Montgirod-Hautecour-zuidwest

Regio: Franse Alpen
Zwaarte: 553 kip
Hoogtemeters: 773
Steilste kilometer: 8.4%

Steilste 250 m: 10%
Voet: 480 m    Top: 1250 m
Gemiddelde helling: 6.9%
Lengte: 11.2 km

Vanuit: Moûtiers
Staat van de weg (2022): redelijk
Andere racefietsers: 0-1 per uur
Motorvoertuigen: <10 per uur
Landschappen en weg: circle landscape (2/5)
Restaurant of café bij top: nee

FOTO'S    
NE ZIJDE     Download gpx

  vlag   vlag   vlag   vlag   vlag
Côte de Montgirod-Hautecour-zuidwest

Profiel Côte de Montgirod-Hautecour-zuidwest

De meest directe verbinding tussen Aime en Moûtiers is de N90 door het dal van de Isère maar voor fietsers is deze weg gevaarlijk. Er is weliswaar vaak een fietsstrook maar deze is meestal smal en het drukke verkeer rijdt hard. Overigens is de Tunnel de Siaix in dit deel van de N90 geen onoverkomelijke hindernis omdat er een van de weg gescheiden "galérie de securité" is gebouwd, waarvan fietsers gebruik kunnen maken. Voor wie niet vies is van wat klimwerk zijn er twee alternatieven, één langs de orografisch linkerzijde van de Isère (de D88 over de Col du Tra) en één langs de orografisch rechterzijde van de Isère (de de D85 en de D85b over de hier beschreven Côte de Montgirod-Hautecour). Het zijn rustige tot zeer rustige wegen, tussen niet echt breed en zeer smal en met in het algemeen veel bochten en haarspeldbochten. Kortom heerlijk voor racefietsers. Het aantal hoogtemeters van de vier beklimmingen variëert tussen de 617 en de 775.

Vanuit Moûtiers begint de klim naar de Côte de Montgirod-Hautecour bij het plaatselijke station. Met een groot aantal bochten slingert de weg zich tegen de berg op. Daarbij worden vele kleine dorpjes gepasseerd. In de eerste 7.5 kilometer, die eindigen bij Les Moulins, variëert de helling van de weg weinig. Alle 500 segmenten, op twee na, hebben een helling van 7 of 8%. Vanaf Les Moulins resteren nog ongeveer 4 kilometer, die gemakkelijker zijn (4-7%). In de laatste kilometer wordt de weg een weggetje. Het hoogste punt wordt niet door een bordje gemarkeerd. Côte de Montgirod-Hautecour) en één langs de orografisch linkerzijde van de Isère (de D88 over de hier beschreven Col du Tra).


Profiel Côte de Montgirod-Hautecour-zuidwest Côte de Montgirod-Hautecour-zuidwest

Camping Les Erables. Tip! Ideaal uitgangspunt voor Col du Grand Colombier en Col de la Biche. Veel gastvrijheid en zwembad nabij.

Tour for Life
Rijdt deze zomer de unieke en klassieke 8-daagse wielrentocht van Noord-Italië naar Zuid-Nederland voor Artsen zonder Grenzen!