vlag   vlag   vlag   vlag   vlag

Col des Saisies-noord

CyclingUp: Col des Saisies-noord

Regio: Franse Alpen
Zwaarte: 524 kip
Hoogtemeters: 789
Steilste kilometer: 8.3%

Steilste 250 m: 9%
Voet: 906 m    Top: 1650 m
Gemiddelde helling: 5.1%
Lengte: 14.6 km

Vanuit: Flumet
Staat van de weg (2016): redelijk
Andere racefietsers: >25 per uur
Motorvoertuigen: 60-180 per uur
Landschappen en weg: circle landscape (2/5)
Restaurant of café bij top: ja

FOTO'S    VIDEO    
S ZIJDE     Download gpx

  vlag   vlag   vlag   vlag   vlag
Col des Saisies-noord

Profiel Col des Saisies-noord

Ik heb hier vrij veel verkeer en veel andere racefietsers gezien, misschien onder andere omdat deze pas deel uitmaakt van de Route des Grandes Alpes. Veel bijzonders heeft deze klim nochtens niet te bieden. Het aantal hoogtemeters (789) is relatief klein, de weg is nergens erg steil (een steilste kilometer van 8,3%) en de uitzichten zijn aardig maar niet indrukwekkend. De hier gepresenteerde rit begint op 906 meter hoogte in Flumet, waar ook de klim naar de Col des Aravis begint. Opvallend aan het profiel is de grote variatie in de helling. Onderweg zijn er drie afdalingen, namelijk na zes kilometer net voor Le Planay (6 hoogtemeters), na 9 kilometer voorbij Les Frasses (38 hoogtemeters) en een kilometer voor de pas (3 hoogtemeters). De pas ligt in de kermis van het wintersportoord Les Saisies. Dat biedt weliswaar geen ideale beleving van de natuur maar een bezoek aan een van de vele terrasjes is natuurlijk niet slecht.


Profiel Col des Saisies-noord Col des Saisies-noord

Camping Les Erables. Tip! Ideaal uitgangspunt voor Col du Grand Colombier en Col de la Biche. Veel gastvrijheid en zwembad nabij.

Tour for Life
Rijdt deze zomer de unieke en klassieke 8-daagse wielrentocht van Noord-Italië naar Zuid-Nederland voor Artsen zonder Grenzen!