vlag   vlag   vlag   vlag   vlag
   

Col des Saisies-zuid

CyclingUp: Col des Saisies-zuid

Regio: Franse Alpen
Zwaarte: 673 kip
Hoogtemeters: 976
Steilste kilometer: 8.2%

Steilste 250 m: 9%
Voet: 700 m    Top: 1650 m
Gemiddelde helling: 6.3%
Lengte: 15.1 km

Vanuit: Beaufort
Staat van de weg (2016): goed
Andere racefietsers: 10-25 per uur
Motorvoertuigen: >180 per uur
Landschappen en weg: circle landscape (2/5)
Restaurant of café bij top: ja

FOTO'S    
N ZIJDE     Download gpx

  vlag   vlag   vlag   vlag   vlag
Col des Saisies-zuid

Profiel Col des Saisies-zuid

Net als de ook in Beaufort startende Cormet de Roselend, maakt de Col des Saisies deel uit van de Route des Grandes Alpes. Helaas is de Saisies veel drukker qua verkeer. Dat komt mede door het rond de col gelegen wintersportoord Les Saisies, dat ook in de zomer hordes toeristen aantrekt. Behalve op veel verkeer wordt men ook getrakteerd op fantastische uitzichten op het Mont Blancmassief dat zover boven de omliggende bergen uitsteekt. De rit begint waar de weg naar Les Saisies (D218b) afslaat van de weg die Beaufort met Albertville verbindt (D925). De eerste acht kilometer zijn matig steil (veelal 7%) en lopen door het bos. Net voor de afslag naar Hauteluce is er een afdaling (26 hoogtemeters). De eerste vier kilometer na de afslag zijn iets steiler (meestal 8%). Vergeet hier niet naar de Mont Blanc te kijken voordat de weg naar rechts afbuigt. Op de laatste drie kilometer wordt de weg steeds minder steil. Rijd door tot bij het bordje met de naam van de col.


Profiel Col des Saisies-zuid Col des Saisies-zuid

Camping Les Erables. Tip! Ideaal uitgangspunt voor Col du Grand Colombier en Col de la Biche. Veel gastvrijheid en zwembad nabij.

Tour for Life
Rijdt deze zomer de unieke en klassieke 8-daagse wielrentocht van Noord-Italië naar Zuid-Nederland voor Artsen zonder Grenzen!