vlag   vlag   vlag   vlag   vlag

Col des Aravis-zuidoost

CyclingUp: Col des Aravis-zuidoost

Regio: Franse Alpen
Zwaarte: 405 kip
Hoogtemeters: 613
Steilste kilometer: 7.9%

Steilste 250 m: 9%
Voet: 906 m    Top: 1486 m
Gemiddelde helling: 5.0%
Lengte: 11.6 km

Vanuit: Flumet
Staat van de weg (2019): goed
Andere racefietsers: 5-10 per uur
Motorvoertuigen: 60-180 per uur
Landschappen en weg: circle landscape (2/5)
Restaurant of café bij top: ja

FOTO'S    
NW ZIJDE     Download gpx

  vlag   vlag   vlag   vlag   vlag
Col des Aravis-zuidoost

Profiel Col des Aravis-zuidoost

De Col des Aravis is populair onder automobilisten, motorrijders en fietsers, onder andere omdat hij deel uitmaakt van de Route des Grandes Alpes. Misschien komen de toeristen ook naar deze pas omdat men van hier uitzicht heeft op de toppen van het Mont Blanc-massief, tenminste als er geen wolken voor de beroemde berg hangen. Dankzij zijn populariteit is de pasovergang een halve kermis met veel restaurants en winkeltjes. De rit begint in Flumet bij de prachtige brug over de Arly. In de eerste anderhalve kilometer is de weg matig steil (6-7%). Daarna volgen drie kilometers waarin de weg bijna horizontaal is. Een kilometer voor la Giettaz begint de weg weer serieus omhoog te lopen. Dat blijft zo op de resterende zeven kilometer (meestal 6-8%). De steilste kilometer (7,9%) begint in de dorpskern van la Giettaz.


Profiel Col des Aravis-zuidoost Col des Aravis-zuidoost

Camping Les Erables. Tip! Ideaal uitgangspunt voor Col du Grand Colombier en Col de la Biche. Veel gastvrijheid en zwembad nabij.

Tour for Life
Rijdt deze zomer de unieke en klassieke 8-daagse wielrentocht van Noord-Italië naar Zuid-Nederland voor Artsen zonder Grenzen!