vlag   vlag   vlag   vlag   vlag
   

Col des Aravis-noordwest

CyclingUp: Col des Aravis-noordwest

Regio: Franse Alpen
Zwaarte: 315 kip
Hoogtemeters: 530
Steilste kilometer: 7.7%

Steilste 250 m: 10%
Voet: 959 m    Top: 1486 m
Gemiddelde helling: 5.1%
Lengte: 10.2 km

Vanuit: St-Jean-de-Sixt
Staat van de weg (2019): redelijk
Andere racefietsers: 10-25 per uur
Motorvoertuigen: >180 per uur
Landschappen en weg: circle landscape (2/5)
Restaurant of café bij top: ja

FOTO'S    
SE ZIJDE     Download gpx

  vlag   vlag   vlag   vlag   vlag
Col des Aravis-noordwest

Profiel Col des Aravis-noordwest

De Col des Aravis maakt deel uit van de Route des Grandes Alpes. Dat is ongetwijfeld een van de redenen voor de populariteit van deze col. Toen ik hier op een zondag in juni fietste, waren er bijzonder veel auto's, motoren en fietsers. Een deel van die laatste categorie wordt wellicht ook aangetrokken door de geringe moeilijkheidsgraad van de beklimming vanuit St-Jean-de-Sixt. De meeste 500-meter-intervallen hellen 6 of 7% terwijl de eerste drie kilometer tot la Clusaz (2-4%) en de laatste kilometer voor de pas (4-5%) nog gemakkelijker zijn. Drie kilometer voor de finish bevindt zich de enige 500-meter-strook die steiler is dan 7%.

De rit kan verlengd worden met een aanloop vanuit Thônes. Dat levert nog 164 kliminspanningspunten (kip) en 332 hoogtemeters extra op. Helaas loopt deze aanloop over een weg met veel en hardrijdend verkeer in een weinig indrukwekkend landschap.


Profiel Col des Aravis-noordwest Col des Aravis-noordwest

Camping Les Erables. Tip! Ideaal uitgangspunt voor Col du Grand Colombier en Col de la Biche. Veel gastvrijheid en zwembad nabij.

Tour for Life
Rijdt deze zomer de unieke en klassieke 8-daagse wielrentocht van Noord-Italië naar Zuid-Nederland voor Artsen zonder Grenzen!