vlag   vlag   vlag   vlag   vlag

Col de la Couillole-oost

CyclingUp: Col de la Couillole-oost

Regio: Franse Alpen
Zwaarte: 880 kip
Hoogtemeters: 1174
Steilste kilometer: 8.6%

Steilste 250 m: 10%
Voet: 510 m    Top: 1678 m
Gemiddelde helling: 7.3%
Lengte: 16.1 km

Vanuit: St-Sauveur-sur-Tin´e
Staat van de weg (2020): redelijk
Andere racefietsers: 1-5 per uur
Motorvoertuigen: 30-60 per uur
Landschappen en weg: circle landscape (4/5)
Restaurant of café bij top: nee

FOTO'S     Download gpx

  vlag   vlag   vlag   vlag   vlag
Col de la Couillole-oost

Profiel Col de la Couillole-oost

Het is een groot genoegen om naar een minder bekende pas, vaak buiten de hoogste delen van de Alpen gelegen, te fietsen en te ontdekken dat hij veel te bieden heeft. Vaak is de weg dan smal, rijdt er weinig gemotoriseerd verkeer en is de omgeving toch fraai en de weg spannend. Dat geldt ook voor de klim naar de Col de la Couillole vanuit St-Sauveur-sur-Tinée. De eerste 11 kilometer tot Roubion lopen door een dal met veel groen en indrukwekkende steile rotswanden. De smalle weg is bochtig, loopt door enkele korte tunnels en bevindt zich op enige hoogte boven de bodem van het dal. In fietsrichting zie je, kort na het begin, ver boven je een dorpje op een hele steile helling. Het is Roubion. Na dit dorp verdwijnen de rotswanden zodat de omgeving minder spectaculair is. De helling van de weg is van het begin tot het einde vrij monotoon. Achtentwintig van de in totaal 32 segmenten van 500 meter hellen 7 of 8%.


Profiel Col de la Couillole-oost Col de la Couillole-oost

Camping Les Erables. Tip! Ideaal uitgangspunt voor Col du Grand Colombier en Col de la Biche. Veel gastvrijheid en zwembad nabij.

Tour for Life
Rijdt deze zomer de unieke en klassieke 8-daagse wielrentocht van Noord-Italië naar Zuid-Nederland voor Artsen zonder Grenzen!