vlag   vlag   vlag   vlag   vlag

Col de Vars-zuid

CyclingUp: Col de Vars-zuid

Regio: Franse Alpen
Zwaarte: 628 kip
Hoogtemeters: 811
Steilste kilometer: 11.4%

Steilste 250 m: 12%
Voet: 1305 m    Top: 2109 m
Gemiddelde helling: 5.5%
Lengte: 14.7 km

Vanuit: Les Gleizolles
Staat van de weg (2013): redelijk
Andere racefietsers: 10-25 per uur
Motorvoertuigen: 10-30 per uur
Landschappen en weg: circle landscape (2/5)
Restaurant of café bij top: ja

FOTO'S    
N ZIJDE     Download gpx

  vlag   vlag   vlag   vlag   vlag
Col de Vars-zuid

Profiel Col de Vars-zuid

Hoewel deze col niet echt opvallende kenmerken heeft, is hij uitermate geschikt voor en dus populair onder wielrenners. De verkeersdichtheid is laag, het wekdek ligt er goed bij (2013) en het landschap is fraai. De klim begint in de buurt van het gehucht Les Gleizolles, bij de splitsing van de D902 en de D900. Tot het dorp St-Paul ligt de weg in het dal van de Ubaye en loopt hij slechts licht omhoog (gemiddeld 2,5%). Dan, bij St-Paul, met nog 8 kilometer te gaan, begint het echte werk. Het steilste stuk (maximaal 12%) wordt overwonnen in de haarspeldbochten na het drop Melezen, zo'n 3 kilometer voor de pas maar ook daarna is het geen makkie met een helling van ongeveer 9%. Op hetzelfde stuk is er naar links een prachtig uitzicht op La Grande Combe (2938 m). Op de col wacht als beloning een bar met terras.


Profiel Col de Vars-zuid Col de Vars-zuid

Camping Les Erables. Tip! Ideaal uitgangspunt voor Col du Grand Colombier en Col de la Biche. Veel gastvrijheid en zwembad nabij.

Tour for Life
Rijdt deze zomer de unieke en klassieke 8-daagse wielrentocht van Noord-Italië naar Zuid-Nederland voor Artsen zonder Grenzen!