vlag   vlag   vlag   vlag   vlag

Fideriser Heuberge

CyclingUp: Fideriser Heuberge

Regio: Zwitserland
Zwaarte: 1272 kip
Hoogtemeters: 1258
Steilste kilometer: 12.5%

Steilste 250 m: 18%
Voet: 743 m    Top: 2001 m
Gemiddelde helling: 9.7%
Lengte: 13.0 km

Vanuit: Fideris Bahnhof
Staat van de weg (2020): slecht
Andere racefietsers: 0-1 per uur
Motorvoertuigen: <10 per uur
Landschappen en weg: circle landscape (3/5)
Restaurant of café bij top: ja

FOTO'S     Download gpx

  vlag   vlag   vlag   vlag   vlag
Fideriser Heuberge

Profiel Fideriser Heuberge

Waarschuwing: over een totale afstand van ongeveer 1 kilometer is de weg van deze beklimming niet geasfalteerd. Het gaat om drie stroken, die verspreid liggen over de eerste helft van het traject.

Dit manco past wel bij deze klim vanuit het station bij Fideris naar de Fideriser Heuberge. Bijna de hele rit verloopt namelijk over een beroerd wegdek. Ter compensatie is het weggetje spannend en smal, rijdt er heel weinig verkeer, zijn er fraaie uitzichten in noordelijke richting en is de helling steil. De eerste twee kilometer tot het dorpje Fideris gaat het nog vrij gemakkelijk (6-9%) maar de resterende iets meer dan elf kilometer hellen gemiddeld 10%. In Fideris zelf krijgt men onmiddelijk de steilste kilometer van de rit (12,5%) voor de kiezen. Daarna variëert de helling ruim vijf kilometer lang rond de 9-10%. Als de weg dan echter in een rechtere lijn naar het zuiden begint te lopen, wordt het nog wat zwaarder dankzij een stuk van drie kilometer met een gemiddelde helling van 10,5%. Dan volgt een relatief gemakkelijke kilometer (9%). Houd ten slotte bij de splitsing kort voor het einde rechts richting hotel Arflina. De laatste 75 hoogtemeters tot de finish bij dit hotel herbergen een strook van 250 meter van 18% met een abominabel wegdek.


Profiel Fideriser Heuberge Fideriser Heuberge

Tour for Life
Rijdt deze zomer de unieke en klassieke 8-daagse wielrentocht van Noord-Italië naar Zuid-Nederland voor Artsen zonder Grenzen!