vlag   vlag   vlag   vlag   vlag

Puerto del Pontón-noord

CyclingUp: Puerto del Pontón-noord

Regio: Spanje
Zwaarte: 448 kip
Hoogtemeters: 959
Steilste kilometer: 6.7%

Steilste 250 m: 8%
Voet: 330 m    Top: 1282 m
Gemiddelde helling: 3.9%
Lengte: 24.6 km

Vanuit: Cangas de Onís
Staat van de weg (2014): goed
Andere racefietsers: 0-1 per uur
Motorvoertuigen: 10-30 per uur
Landschappen en weg: circle landscape (4/5)
Restaurant of café bij top: nee

FOTO'S     Download gpx

  vlag   vlag   vlag   vlag   vlag
Puerto del Pontón-noord

Profiel Puerto del Pontón-noord

De beklimming van de Puerto del Pontón (ponton in het Nederlands) vanuit het noorden is niet steil maar het is wel een lange rit. Slechts 3 van de bijna 25 kilometer zijn steiler dan 5% en zelfs die steilere kilometers komen niet boven de 7% uit. Het is lastig om te bepalen waar de klim begint. Je zou kunnen zeggen dat de start in Cangas de Onís (60 m) ligt maar wij beginnen op de driesprong van de N-625 en de AS-261 (330 m). Kort daarna rijden we op de rustige weg een indrukwekkende kloof (Desfiladero de los Beyos) in. Na de kloof buigt de weg naar links en begint de steilste kilometer van de klim. De weg slingert omhoog naar Oseja de Sajambre, een idyllisch dorpje met hoge pieken op de achtergrond. Daarna liggen er nog 11 kilometer te wachten voordat we de pas (1282 m) bereiken, die een verlaten indruk maakt. Het grootste deel van de rit vindt plaats in het Nationaal park Picos de Europa. Er wordt gezegd dat dit gebergte de eerste aanblik van Europa vormde voor hen die in het verleden vanuit Amerika weer naar Spanje voeren. Dit zou de Picos de Europa zijn naam gegeven hebben.


Profiel Puerto del Pontón-noord Puerto del Pontón-noord

intoAsturias
Voor tochten in de prachtige en afwisselende natuur van Asturië.

Grazalema Cycling Adventures biedt fietstochten met gids en verhuurt racefietsen, MTB's en e-bikes in het prachtige Andalusië.

Camping Alpujarras in Laroles, langs de weg naar de Puerto de la Ragua, biedt prachtige uitzichten, groen gras, heerlijke maaltijden en veel gastvrijheid.

Tour for Life
Rijdt deze zomer de unieke en klassieke 8-daagse wielrentocht van Noord-Italië naar Zuid-Nederland voor Artsen zonder Grenzen!