vlag   vlag   vlag   vlag   vlag
   

Puerto de las Palomas-zuidoost

CyclingUp: Puerto de las Palomas-zuidoost

Regio: Spanje
Zwaarte: 265 kip
Hoogtemeters: 431
Steilste kilometer: 7.3%

Steilste 250 m: 8%
Voet: 811 m    Top: 1242 m
Gemiddelde helling: 5.9%
Lengte: 7.3 km

Vanuit: Arroyo Frío
Staat van de weg (2022): goed
Andere racefietsers: 0-1 per uur
Motorvoertuigen: 10-30 per uur
Landschappen en weg: circle landscape (3/5)
Restaurant of café bij top: nee

FOTO'S     Download gpx

  vlag   vlag   vlag   vlag   vlag
Puerto de las Palomas-zuidoost

Profiel Puerto de las Palomas-zuidoost

Deze klim naar de Puerto de las Palomas begint in het dal van de Río Guadalquivir, ja de bekende rivier, die door Sevilla en Córdoba stroomt maar die hier de Sierra de Cazorla van de Sierra de Segura scheidt. In de eerste vier kilometer loopt de weg, steeds door het bos, naar het zuidwesten. Hier is het matig steil (5-7%). Dan draait de weg bijna 180 graden en verloopt de rest van de klim (nog 3,3 kilometer) grofweg in noord-noord-oostelijke richting. Hier is het nog wat minder steil (5-6%) en opent zich aan de rechterzijde een prachtig uitzicht over het dal van de Guadalquivir, waar de klim dus begon, en op de nu daarachter liggende Sierra de Segura. Het hoogste punt en daarmee de finish van de rit op deze site bevindt zich bij een mirador (uitzichtspunt).


Profiel Puerto de las Palomas-zuidoost Puerto de las Palomas-zuidoost

intoAsturias
Voor tochten in de prachtige en afwisselende natuur van Asturië.

Grazalema Cycling Adventures biedt fietstochten met gids en verhuurt racefietsen, MTB's en e-bikes in het prachtige Andalusië.

Camping Alpujarras in Laroles, langs de weg naar de Puerto de la Ragua, biedt prachtige uitzichten, groen gras, heerlijke maaltijden en veel gastvrijheid.

Tour for Life
Rijdt deze zomer de unieke en klassieke 8-daagse wielrentocht van Noord-Italië naar Zuid-Nederland voor Artsen zonder Grenzen!