vlag   vlag   vlag   vlag   vlag

Puerto de la Ragua-zuid

CyclingUp: Puerto de la Ragua-zuid

Regio: Spanje
Zwaarte: 1048 kip
Hoogtemeters: 1535
Steilste kilometer: 8.7%

Steilste 250 m: 10%
Voet: 533 m    Top: 2041 m
Gemiddelde helling: 6.1%
Lengte: 24.7 km

Vanuit: Cherín
Staat van de weg (2019): goed
Andere racefietsers: 0-1 per uur
Motorvoertuigen: 10-30 per uur
Landschappen en weg: circle landscape (3/5)
Restaurant of café bij top: ja

FOTO'S     Download gpx

  vlag   vlag   vlag   vlag   vlag
Puerto de la Ragua-zuid

Profiel Puerto de la Ragua-zuid

Van de weinige wegen, die de Sierra Nevada doorkruisen, is de weg over de Puerto de la Ragua de grootste. Toch is hier weinig verkeer, dat ook nog eens vooral toeristisch en dus niet hektisch is. Het landschap is al met al behoorlijk groen, in ieder geval in de laatste dagen van april, toen ik hier fietste. De rit begint aan het einde van de brug in Cherín. De eerste vier kilometers, die het dal van de Río Bayárcal volgen, zijn nog relatief gemakkelijk (-3 tot 7%). Dan volgt het lastigste deel van de rit, vier kilometer van ongeveer 8%. Vanaf het begin ziet men recht voor zich en aanvankelijk nog ver boven het punt waar men zich bevindt, een wit dorp. Dat heet Laroles en wordt na negen kilometer fietsen bereikt. Daar houden we rechts. Er resteren nog zo'n 1000 hoogtemeters, een flinke klus dus. Toch is de klim niet echt lastig omdat de helling bijna nergens steiler is dan 7%. De laatste 2-3 kilometers zijn fraai met grazige weilanden in een dicht, donkergroen dennenbos.


Profiel Puerto de la Ragua-zuid Puerto de la Ragua-zuid

intoAsturias
Voor tochten in de prachtige en afwisselende natuur van Asturië.

Grazalema Cycling Adventures biedt fietstochten met gids en verhuurt racefietsen, MTB's en e-bikes in het prachtige Andalusië.

Camping Alpujarras in Laroles, langs de weg naar de Puerto de la Ragua, biedt prachtige uitzichten, groen gras, heerlijke maaltijden en veel gastvrijheid.

Tour for Life
Rijdt deze zomer de unieke en klassieke 8-daagse wielrentocht van Noord-Italië naar Zuid-Nederland voor Artsen zonder Grenzen!