vlag   vlag   vlag   vlag   vlag
   

Puerto de Pandetrave-noord

CyclingUp: Puerto de Pandetrave-noord

Regio: Spanje
Zwaarte: 464 kip
Hoogtemeters: 658
Steilste kilometer: 11.4%

Steilste 250 m: 14%
Voet: 920 m    Top: 1566 m
Gemiddelde helling: 6.4%
Lengte: 10.0 km

Vanuit: Posada de Valdeón
Staat van de weg (2022): redelijk
Andere racefietsers: 10-25 per uur
Motorvoertuigen: 10-30 per uur
Landschappen en weg: circle landscape (4/5)
Restaurant of café bij top: nee

FOTO'S    
S ZIJDE     Download gpx

  vlag   vlag   vlag   vlag   vlag
Puerto de Pandetrave-noord

Profiel Puerto de Pandetrave-noord

De klim naar de Puerto de Pandetrave vanuit Posada de Valdeón kan in twee stukken verdeeld worden. De scheiding ligt bij Santa Marina de Valdeón, dat na 4 kilometer fietsen bereikt wordt. Het eerste stuk begint met een aanloop van een kilometer (5%) maar de 3 kilometer daarna vormen een behoorlijke uitdaging. Hier ligt niet alleen de steilste kilometer van de rit (11,4%) maar variëert het hellingspercentage ook nog eens enorm, meer dan in het profiel met zijn 500 meter segmenten weergegeven wordt. Er zijn zelfs dalende stroken, terwijl de steilste strook van 250 meter 14% helt. Na Santa Maria wordt de klim gemakkelijker en regelmatiger. Bijna alle 500 meter segmenten hebben nu een neiging van 6 of 7%. In de tweede helft van de klim is het wegdek aan de matige kant en de weg minder breed. Dat laatste komt de natuurbeleving altijd wel ten goede, althans bij mij. Er valt dan ook heel wat te genieten van de enorme massieven van de Picos de Europa, van heel veel groen en een erg rustige weg.


Profiel Puerto de Pandetrave-noord Puerto de Pandetrave-noord

intoAsturias
Voor tochten in de prachtige en afwisselende natuur van Asturië.

Grazalema Cycling Adventures biedt fietstochten met gids en verhuurt racefietsen, MTB's en e-bikes in het prachtige Andalusië.

Camping Alpujarras in Laroles, langs de weg naar de Puerto de la Ragua, biedt prachtige uitzichten, groen gras, heerlijke maaltijden en veel gastvrijheid.

Tour for Life
Rijdt deze zomer de unieke en klassieke 8-daagse wielrentocht van Noord-Italië naar Zuid-Nederland voor Artsen zonder Grenzen!